Sarpsborg raknet etter drømmestart mot Besiktas: – Like trist som været i Østfold!

Sarpsborg 08 åpnet kampen ellevilt mot Besiktas. Etter pause våknet gjestene fra Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08 – Besiktas 2-3:

Sarpsborg fikk en drømmestart på kampen og ledet 2-0 før det var spilt seks minutter.

Se Sarpsborgs drømmemål og Besiktas' snuoperasjon øverst!

Men etter pause slo Besiktas fryktelig tilbake, og utlignet til 2-2 etter pause.

Og i det 90. minutt dukket Jeremain Lens og scoret målet som sørget for at Besiktas vant kampen 3-2.

– Det er så ufortjent så ufortjent. Denne kvelden, som startet så fantastisk, ble like trist som været i Østfold. Men Sarpsborg skapte nye magiske øyeblikk før pause, slo TV 2-kommentator Kasper Wikestad fast.

Må vinne i Belgia
Dermed må Sarpsborg slå Genk på bortebane for å ha sjansen til avansement i Europaligaen – uavhengig av de andre resultatene i gruppen.

– Alle som har holdt på med fotball vet hvordan det føles. Først slipper vi fra oss ledelsen, og så det ene poenget vi hadde inne. Det føles unødvendig. Vi skal ikke slippe inn tre mål på en omgang, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 Sporten, og la til:

– Samtidig er Besiktas bedre enn det jeg hadde forventet. De er gode etter pause. Men likevel hadde vi nok muligheter til å avgjøre denne kampen selv. Det er ikke over. Nå skal vi til Belgia å vinne. Vi har overrasket før. Vi kan love at vi drar dit med lave skuldre og skal gjøre et kjempeforsøk der borte, slo han fast.

Patrick Mortensen er enig.

– Vi må gå på med alt vi har i Belgia og har tro på det selv, sier dansken, som var skuffet over at det ikke ble tre poeng mot Besiktas.

– Vi fortjente mye mer, og jeg hadde et par store sjanser i første omgang. Det er tungt å stå her med null poeng når vi leder 2-0. Vi spiller mot Besiktas, som er et fantastisk lag og er skuffet. Det føles tungt, mente dansken.

Drømmestarten imponerte
Ekspertene lot seg imponere over Sarpsborgs drømmestart og ikke minst Tobias Heintz' helt vanvittige 2-0-scoring.

– Han treffer den kulen så bra og det er så vakkert at han knapt tror det selv. Det var et helt perfekt treff. Det er bare nyte om igjen og om igjen, sa TV 2-ekspert Mina Finstad Berg.

– Det skuddet så ut til å gå over, så bare duppet den knallhardt i mål. De fikk en helt uvirkelig start på kampen, mente Simen Stamsø Møller.

TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen trodde knapt nok det han så av Sarpsborg i åpningsminuttene.

– Det var en så ellevill start at det nesten føltes uvirkelig. De skapte målsjanser i hver eneste kontring og kunne ha ledet 3-0 før det var spilt et kvarter. Men etterhvert kom imidlertid Besiktas mer og mer inn i kampen, poengterte Egil Drillo Olsen.

– En drømmeåpning de ikke hadde turt å drømme om
Publikum på Sarpsborg Stadion hadde knapt fått satt seg før Sarpsborg 08 tok ledelsen mot Besiktas.

Rashad Muhammed ble spilt gjennom forsvaret, rundet Besiktas' keeper Loris Karius og sendte blåtrøyene i ledelsen etter kun et snaut minutt.

– Det var kun spilt 50 sekunder, og Sarpsborg 08 fikk en drømmeåpning. En drømmeåpning er å ta hardt i, for dette hadde ikke en gang hjemmepublikum turt å drømme om, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen.

– Dette var litt av en revansje for Rashad Muhammed. Han hadde store muligheter i Istanbul uten å score, og etter å ha scoret sitt første i Eliteserien i helgen, kunne man nesten ane at noe var på gang fra den tidligere Florø-spilleren, fortsatte han.

Men Sarpsborg hadde enda mer på laget i åpningsminuttene.

– Helt sykt!
Tobias Heintz fikk drømmetreff fra rundt 35 meter etter seks minutter. Ballen føk i en bue over Besiktas' keeper Karius, og rett i mål.

– For en scoring! Hva i all verden er det som skjer? Den fulltrefferen vinner nok årets mål i Sarpsborg 08. Etter seks minutter leder Sarpsborg 2-0 mot gigantiske Besiktas, sa en henrykt Wikestad.

– Det er helt sykt. Den scoringen var jo bare helt fantastisk å se på. Besiktas virket like sjokkerte som det vi er, sa en like henrykt ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen.

– Den lå i luften
Etter drømmestarten fortsatte Sarpsborg å skape flere opplagte målsjanser. Med normalt uttelling kunne sarpingene fort ha ledet med både tre og fire mål før halvtimen var passert. Geir Bakkes menn gikk imidlertid til pause med «kun» en tomålsledelse.

Sarpsborg hadde i perioder i andreomgang nok med å forsvare seg. Gjestene fra Tyrkia var farlig frempå ved flere anledninger.

I det 61. minutt kom reduseringen for Besiktas. Jeremain Lens fikk drømmetreff fra kanten av 16-meteren, og plasserte ballen med bredsiden i krysset.

– Den lå i luften. Besiktas var tilbake i kampen med en halvtime igjen, sukket Wikestad.

– Uheldige
Fem minutter senere stod det 2-2. Jeremain Lens fant veteranen Vágner Love med et perfekt innlegg etter en kontring. Innbytter Love kunne enkelt styre inn utlignignsmålet.

– Nå er Sarpsborgs uheldige. Besiktas scoret rett etter at Sarpsborg misbrukte en kjempesjanse, mente Wikestad.

Kvarteret før slutt trodde Sarpsborgs at de hadde tatt ledelsen igjen. Patrick Mortensen ble spilt gjennom, og plasserte ballen i nettet og det han trodde var 3-2-scoringen. Men dommer Harald Lechner annullerte for offside.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad var usikker på om avgjørelsen var riktig.

– Er det offside? Det kan være riktig. Det var litt skrå vinkel. Dersom det var offside, så var den i så fall marginal, mente han.

I det 90. minutt scoret Besiktas vinnermålet. Jeremain Lens satte inn 3-2-scoringen som sørget for at gjestene fra Tyrkia vant kampen.

Slik startet lagene:

Sarpsborg 08 (4-4-2): Vasyutin - Tveita, Horn, Tamm, Thomassen - Halvorsen, Nielsen, Zachariassen, Heintz - Mortensen, Rashad

Besiktas (4-3-3): Karius – Toköz, Uysal, Vida, Erkin – Adriano, Ljajic, Özyakup – Lens, Larin, Pektemek

Dommer: Harald Lechner, Østerrike