– Jeg kjenner ham godt og tar det ikke personlig

PSG-trener Thomas Tuchel slår tilbake mot Jürgen Klopps filmekommentarer og setter det på regningen for dårlig humør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Jürgen Klopp var rasende etter at PSG gjorde veien ut av Champions Leuage-gruppespillet meget krevende for Liverpool.

– Gikk i bakken som om det var alvorlig

Det franske hovedstadslaget, ledet av stjernetrioen Edinson Cavani, Kylian Mbappé og Neymar, vant 2-1 og lot Klopp stå slukøret igjen med et boblende sinne.

– Jeg kunne sagt 500 000 ting, men ingen av dem ønsker jeg å lese om i avisen i morgen, sa Klopp etter kampen ifølge Liverpool Echo.

Men noe sa den tyske Liverpool-manageren - og budskapet var tydelig. Han likte dårlig oppførselen til Neymar og at hans spillere pådro seg seks gule kort og ble fremstilt som slaktere. Han mener også at Marco Verratti burde vært utvist for stemplingen på Joe Gomez.

– Det var smart av PSG. Neymar og mange andre spillere gikk i bakken som om det var noe alvorlig, og vi var åpenbart ikke rolige nok – det gjør deg aggressiv. Uheldigvis hjelper ikke negativ aggresjon deg i fotballen. Det er vår jobb å håndtere det. Dersom dommeren lar det skje, må du håndtere det som et lag, sier Klopp.

– Jeg ønsker ikke å si at Paris fortjente det, og jeg forventer ikke hjelp fra dommeren. Jeg forventer bare at han skal roe ting ned. Publikum var oppgiret, det var virkelig vanskelig og vi klarte ikke å holde oss rolig nok. Selv Joe Gomez fikk et gult kort. Han er den snilleste gutten på planeten, og han var nær et rødt kort!

Også Liverpools venstreback Andy Robertson var svært misfornøyd med måten PSG-spillerne oppførte seg på.

– Jeg skulle likt å vite hvor mye tid de sløste bort. Det var frustrerende. Men når du spiller mot PSG, vet du at det er noe som dukker opp – spesielt mot han (Neymar). Det var ikke noe vi håndterte, sier Robertson til Sky Sports.

– Det er frustrerende når han faller slik som han gjør. Der er en del av spillet hans, og vi måtte takle det. Vi klarte ikke å kontrollere tenningen vår.

Tuchel: – Det var vår siste sjanse

I PSG-leiren var stemningen langt mer gemyttlig etter gigantmøtet i Paris. Trener Thomas Tuchel tok sin hittil største, og ikke minst viktigste, seier som sjef for superstjernene. Et lag med det mange mener er individualister så ut som et kollektiv onsdag kveld.

– Dette var vår siste sjanse til å vise at vi kan måle oss med lag som Liverpool. Liverpool har en utrolig mentalitet. Vi viste at vi kunne spille og måle oss med dem – det var nødvendig, og jeg har ventet på det. Vi spilte med mye energi, som et lag og jobbet hardt. Mentaliteten var utrolig, og vi vant en intens og viktig kamp, sier Tuchel.

Tyskeren lar seg ikke rive med av Klopps karakteristikker av PSG-spillere.

– Når jeg taper en stor kamp, er jeg sur og i et dårlig humør. Og da vil jeg snakke om andre ting for å flytte fokus bort fra laget mitt også. Jeg hører Jürgen har sin egen mening, og det er fint. Jeg snakker om kampen, sier Tuchel ifølge Mirror.

– Dersom det er en stor kamp og du taper, så er jeg alltid i dårlig humør. Så dersom han var det, forstår jeg det. Jeg kjenner ham godt og tar det ikke personlig.

– Usportslig oppførsel

Klopp var ikke nådig i sin beskrivelse av dommeren. Han mente polske Szymn Marciniak ikke var klar for utfordringen en kamp av dette kaliberet byr på, samtidig som han mener PSG-spillerne oppførte seg usportslig.

– Dersom du går i bakken, later som du dør og i det neste øyeblikket står du opp. Gult kort. Det er mulig. Det er usportslig oppførsel, sier Klopp.

Nå har Liverpool en stor oppgave foran seg. Hjemme på Anfield må Napoli slås med to mål for at det skal bli avansement fra gruppen. Det skjer etter tre strake bortetap i Champions League.

– Liverpool skal være et lag som er enda bedre når de møter strek motstand, men det har sett annerledes ut denne sesongen. De har vært veldig bra mot dårligere lag, så sliter de kanskje litt i Champions Leaue-kamper – og på bortebane, sa Simen Stamsø-Møller i TV 2s Champions League-studio.