Eriksen ble innbytterhelt for Tottenham: – Bedre enn det kan det ikke gjøres!

Christian Eriksen måtte starte kampen på benken, men kom inn etter pause og reddet seieren for Tottenham mot Inter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – Inter 1-0:

Tottenham måtte slå Inter i gruppe B for å ha sjansen til avansement i Champions League.

Ti minutter før slutt dukket innbytter Christian Eriksen opp og gjorde akkurat det manager Mauricio Roberto Pochettino hadde håpet på. Dansken satte inn Tottenhams vinnermål etter et angrep hentet rett ut fra læreboken.

Se Eriksens praktscoring i videovinduet øverst!

Dermed vant Spurs 1-0 på Wembley, og håpet om avansement i Europas gjeveste klubbturnering lever i beste velgående for Mauricio Pochettinos disipler.

– Det var deilig, for dette var en kamp vi måtte vinne. Vi hadde en liten finale her, ettersom vi slet litt i starten av turneringen. Det var en meget intens kamp uten de helt store sjansene. Det var to lag som forsvarte seg, sa Eriksen til TV 2 Sporten.

– Hvordan vil du beskrive målet ditt?

– Det startet med Sissoko. Jeg løp inn i boksen, og så var Dele der med en berøring, og så meg i en bedre posisjon. Det var deilig å komme inn å score. Mot Barcelona skal vi nå ned å ta tre poeng. Det blir show, gliste dansken til TV 2.

TV 2-ekspert Øyvind Alsaker tror Tottenham kan gå videre.

Disse er foreløpig klare for åttedelsfinalene i Champions League:

12 lag er allerede klare for åttedelsfinale i Champions League: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Barcelona, Porto, Schalke, Bayern, Ajax, Manchester City, Real Madrid, Roma, Juventus, Manchester United.

– Her snakker vi om dimensjoner. Eriksen kom fra benken, og ti minutter senere ble han helt utslagsgivende. Nå er det bare for Tottenham å reise til Barcelona i neste kamp, så er alt avgjort, sa Øyvind Alsaker.

Petter Myhre hyllet Tottenhams vinnermål mot Inter.

– Stort bedre kan det ikke gjøres. Det var omtrent som en håndballopprulling som Eriksen fikk æren av å avslutte. Først raidet fra Sissoko. Så den touchen fra Dele Alli, og Eriksen som blåste ballen opp i nettaket. Magisk og kunst, beskrevet TV 2-eksperten.

– Det var et praktangrep. Sissoko åpnet Inter-forsvaret, og Eriksen lot seg ikke be to ganger. En perfekt kveld for Tottenham, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Son kom inn og gjorde en forskjell, og Eriksen kom inn og utgjorde den største forskjellen han kunne gjøre. En fin kveld for Spurs. Nå kan Tottenham håpe at Barcelona som gruppevinner tar litt lett på det i siste kamp, mente han.

Tottenham overtok andreplassen i gruppe B etter seieren mot Inter.

– Drømmen ble knust av en italiensk klubb forrige sesong. Da var det Juventus som stod i veien for Tottenham. Det var vel duellen mellom Inter og Tottenham folk mente ville kjempe om andreplassen bak Barcelona i gruppen. Den duellen har Tottenham foreløpig vunnet nå, sa Alsaker.

Sjansefattig
Tottenham hadde et ørlite overtak de første 45 minuttene.

Harry Kane var hele tiden giftig, men et kompakt Inter-forsvar fikk ryddet unna de gangene Tottenham kom i angrep.

I det 37. minutt traff Harry Winks tverliggeren med et skudd utenfor 16-meteren.

– Ballen fikk en herlig dupp, og det var det nærmeste Tottenham kom, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om kjempesjansen.

Den første omgangen endte målløst.

Eriksen inn i jakten på vinnermålet
Etter pause fortsatte Tottenham å presse Inter bakover på banen.

Det ville seg imidlertid ikke helt, og London-klubben slet med å spille seg til de store sjansene.

I det 69. minutt kom Christian Eriksen inn fra benken i et siste forsøk på å servere Tottenham vinnermålet.

Eriksen sverte umiddelbart Jan Vertonghen med et innlegg i feltet, men på noe klønete vis headet stopperen utenfor etter praktpasningen fra dansken.

Ti minutter før slutt fikk Tottenham scoringen. Sissoko fant Dele Alli i feltet, som rullet ballen videre til innbytter Eriksen. Fra kloss hold dundret dansken ballen i nettaket og Tottenham i ledelsen.

Det ble kampens eneste, og dermed lever Tottenhams håp om avansement i Champions League i aller beste velgående.

Eriksen måtte starte på benken
Tottenham-manager Pochettino gjorde hele fire endringer på laget etter den imponerende seieren mot Chelsea. Ut av laget gikk Juan Foyth, Eric Dier, Christian Eriksen og Son Heung-min. Disse ble erstatter av Jan Vertonghen, Harry Winks, Erik Lamela og Lucas Moura.

Mauricio Roberto Pochettino valgte trolig å hvile Eriksen og Son til helgens storkamp mot Arsenal i Premier League.

– Det handler ikke bare om det. Inter gjorde også fire endringer. Vi vil ha uthvilte spillere. Vi har mange kamper foran oss, og jeg føler at vi kan vinne uansett med hvilke spillere vi starter med, forklarte Spurs-manageren før kampstart.

Slik startet lagene:

Tottenham: Lloris, Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Winks, Sissoko, Lamela, Dele, Lucas, Kane.

Benken: Gazzaniga, Rose, Walker-Peters, Dier, Eriksen, Son, Llorente.

Inter: Handanovic, D'Ambrosio, Skriniar, De Vrij, Asamoah, Brozovic, Vecino, Politano, Nainggolan, Perisic, Icardi.

Dommer: Cüneyt Cakir, Tyrkia