Atlético Madrid-Monaco 2-0

Atlético Madrid slo Monaco 2-0 og er videre til åttedelsfinale i Champions League. Et selvmål av 17-åringen Benoît Badiashile og en scoring av Antoine Griezmann skilte lagene på Wanda Metropolitano.

Monaco-trener Thierry Henry fikk nylig en etterlengtet opptur med seier borte mot Caen i den hjemlige ligaen, men onsdag var laget fra fyrstedømmet aldri i nærheten av å true hjemmelaget fra Madrid.

På sine åtte første kamper står Henry med én seier, to uavgjorte kamper og fem tap.

Allerede etter ett minutt og 30 sekunder lå ballen i nettet bak Diego Benaglio.

Vondt ble til verre etter 24 minutter. Angel Correa dro seg løs på venstrekanten og fant Antoine Griezmann foran mål. Franskmannen plasserte ballen elegant i lengste hjørne med utsiden av venstrefoten.

På sidelinjen gestikulerte en tydelig frustrert Henry. Han var langt fra imponert over forsvarsspillet, noe han hadde god grunn til. Bortelaget lå i overtall seks forsvarere mot tre angripere i 16-meterfeltet, men likevel fikk Griezmann stå umarkert på seks meter.

Åtte minutter før slutt fikk Monaco en gyllen mulighet til å redusere. Dommer Mattias Gestranius pekte på straffemerket da ballen traff hjemmelagets Stefan Savic i hånden. Dommeren valgte å gi Savic gult kort, midtstopperens andre i kampen.

Radamel Falcao skulle skape ny spenning i kampen, men colombianerens straffespark ble i stedet et symbol på blindgaten Monaco er inne i for øyeblikket. Falcao klarte nemlig ikke å treffe mål.

Dermed endte Monaco sist i gruppe B. Nå kan Henry konsentrere seg om å redde klubben fra nedrykk i Ligue 1.

I gruppe D måtte Martin Linnes og hans lagkamerater i Galatasaray se seg slått 2-0 av Lokomotiv Moskva, som dermed sendte Porto og Schalke videre i Champions League.