THE DOUBLE?: Rosenborg har sikret seg seriegullet. Vinner de cupfinalen også?
THE DOUBLE?: Rosenborg har sikret seg seriegullet. Vinner de cupfinalen også? Foto: Wold, Ole Martin

RBK-treneren: – Cupfinalen er viktigst

Rosenborg sparer Helland mot Celtic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To kamper på fire dager venter Rosenborg. Først tar de i mot Celtic i Europaligaen torsdag, før cupfinalen mot Strømsgodset på Ullevaal søndag.

Det er den sistnevnte som er den viktigste for trønderne, melder trener Rini Coolen på en pressekonferanse onsdag.

– Resultatmessig er cupfinalen den viktigste for oss. Det gir mening, sier Coolen.

Rosenborg-treneren kunne fortelle at Pål André Helland spares til cupfinalen, og spiller derfor ikke mot Celtic.

– Vi vil holde oss til det programmet vi har med ham og jobbe med ham fra uke til uke. Derfor vil han ikke spille imorgen, sier Coolen.

– Veldig viktig

Coolen legger vekt på at det blir viktig for Rosenborg å få en god følelse mot Celtic. Det vil være den beste oppladningen til søndagens cupfinale.

– Begge kamper er veldig viktig. Vi ønsker å få et godt resultat og en god følelse for forberede oss mot neste kamp, nemlig cupfinalen. Vi må tenke på et par ting, men vi ønsker å prestere i morgen også, sier Rosenborg-treneren.

Men å sikre seier på Lerkendal torsdag blir ikke noen enkel oppgave for Rosenborg. Celtic ligger på tredjeplass i gruppespillet med seks poeng, lik poengsum som Leipzig på andreplass. RBK har null poeng.

Pål André Helland scoret tre da Rosenborg vant cupen i 2016. Nå spares han mot Celtic - for å spille cupfinale. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Pål André Helland scoret tre da Rosenborg vant cupen i 2016. Nå spares han mot Celtic - for å spille cupfinale. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

– Jeg forventer at de vil gå for å vinne, siden de må vinne. De vil spille med et høyt tempo, men vi vil prøve å kontrollere kampen her. Men jeg tror vi må forberede oss på å ligge litt lavere enn vi normalt gjør, sier Rosenborgs Mike Jensen.

– Det blir en tøff og spennende kamp for oss, sier Coolen.

Kan slå Celtic

Coolens første kamp som Rosenborg-trener var mot nettopp Celtic i Champions League 25. juli. Den kampen tapte trønderne, men Coolen mener at uavgjort-resultatet uken senere viste at Rosenborg kan slå Celtic.

– Det viser at vi kan være konkurransedyktige på dette nivået, og våre beste kamper har vi spilt mot Celtic. Forhåpentligvis vil vi gjøre det enda bedre i morgen, sier Coolen.