Sarpsborg 08 slipper å møte Besiktas' stjernespillere

Den tyrkiske storklubben Besiktas kommer til torsdagens skjebnekamp i Sarpsborg i Europaligaen uten flere av sine aller største profiler.

IKKE MED TIL NORGE: Ricardo Quaresma er blant Besiktas-stjernene som ikke er med i troppen til Europaliga-kampen mot Sarpsborg 08 på kunstgresset i Norge. Foto: AP
IKKE MED TIL NORGE: Ricardo Quaresma er blant Besiktas-stjernene som ikke er med i troppen til Europaliga-kampen mot Sarpsborg 08 på kunstgresset i Norge. Foto: AP

Sarpsborg 08 – Besiktas kan sees gratis på TV 2 Sumo. Se mer info her!

Onsdag offentliggjorde Besiktas-trener Senol Gunes troppen til bortekampen i Østfold, og på listen over spillere manglet en rekke kjente navn. Nederlandske Ryan Babel og den portugisiske duoen Pepe og Ricardo Quaresma er tre av de mest fremtredende fraværene.

Med i troppen er heller ikke midtbanespilleren Gary Medel og Gökhan Töre. Begge var med i startoppstillingen da Besiktas slo sarpingene 3-1 på hjemmebane tidligere i gruppespillet.

Det er ikke oppgitt noen grunn til de mange fraværene.

– Det kommer sultne og litt yngre karer og krefter på banen. Jeg vet ikke om det er fordel for oss eller ikke. Men vi kan ikke bruke for mye energi på det, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke på spørsmål fra TV 2 under onsdagens pressekonferanse.

– Nå hadde Pepe lovet meg drakten, så det blir ikke noe av det nå i alle fall. Utenom det tror jeg vi hadde håndtert begge mulige utfall bra. Vi skal selvfølgelig bruke det til vår fordel. Vi må fortsette å spille på den måten vi har gjort. Uavhengig av hva de heter skal de ikke like å komme til Sarpsborg stadion, sier kaptein Joachim Thomassen.

Babel har den siste tiden skapt overskrifter som følge av at han nylig var ufin i svaret da en supporter stilte han et spørsmål i sosiale medier. Nederlenderen er på utgående kontrakt med Besiktas, og supporteren skal ha spurt Babel om han kunne være på vei til en annen tyrkisk storklubb for pengenes skyld.

Besiktas-ledelsen har i etterkant av episoden kalt Babels oppførsel uakseptabel og har bedt ham forklare seg for ledelsen.

Mye står på spill i Sarpsborg torsdag. Belgiske Genk topper gruppe I når to kamper gjenstår. Sarpsborg og Malmö er begge to poeng bak, med det norske overraskelseslaget foran på flere scorede mål i kampen om den viktige annenplassen.

Besiktas er tabelljumbo med sine fire poeng, men det kan snu seg fullstendig torsdag. Gruppe I er en av Europaligaens mest åpne.