Fellaini sendte Old Trafford til himmels i «Fergie time»

Marouane Fellaini ble den store helten da Manchester United avanserte i Champions League.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Young Boys 1-0

Manchester United slo Young Boys 1-0 etter en scoring på overtid av Marouane Fellaini tirsdag kveld. Manchester United avanserte dermed til åttedelsfinale i den gjeve turneringen.

– Der kommer den. På overtid - i «Fergie time». Og se på José Mourinho! For en lettelse når Fellaini finner nettmaskene, utbrøt kommentator Øyvind Alsaker da belgieren scoret på overtid.

TV-bildene viste at scoringen trolig burde vært annullert for hands.

– For meg var det ikke hands. Hvis ballen berørte hånden min var det ikke med vilje, uttalte matchvinneren etter kampen.

José Mourinho var naturlig nok fornøyd med avansementet. Han feiret vinnerscoringen med å dundre et flaskestativ i bakken.

– Det var en veldig vanskelig gruppe. Å avansere med én kamp igjen er selvsagt bra. Prestasjonen var både bra og skuffende. Vi bommet på for mange store sjanser på viktige tidspunkt, sier Mourinho.

Portugiseren passet samtidig på å sende et spark i retning dem som har kritisert ham.

– Jeg vil si noe til mine beundrere. Til de som liker statistikk. Jeg har hatt lag i Champions League 14 ganger. 14 ganger har lagene mine avansert. Aldri har laget mitt blitt slått ut i gruppespillet. Det året jeg ikke var i Champions League, vant jeg Europaligaen, sier Mourinho.

Juventus slo Valencia 1-0 og er fortsatt gruppeleder.

Enorme Rashford-muligheter
​Hjemmelaget gikk rett i strupen på sveitserne. Allerede etter fire minutter fikk Marcus Rashford en gyllen mulighet. Angriperen ble spilt alene med keeper David von Ballmoos, men ungguttens chip forsvant over både keeper og tverrligger.

Det likte José Mourinho dårlig. Portugiseren slo oppgitt ut med armene og snudde seg mot tribunen etter Rashford-bommen. Det liker Gary Lineker dårlig.

– Hvis jeg hadde sett manageren min reagere slik, ville jeg blitt rasende, sier den tidligere spissen.

Det meste skulle dreie seg om Rashford før pause. Ti minutter seinere sto von Ballmoos i veien da Rashford prøvde seg fra skrått hold. Da kampuret viste 25 minutter fikk Rashford sin tredje sjanse etter en herlig flikk fra Jesse Lingard.

Avslutningen fra drøyt tjue meter strøk lengste stolpe.

– Rashford kunne på egenhånd sørget for en solid Manchester United-ledelse, var TV 2-ekspert Brede Hangelands konklusjon ved pause.

Det var liten tvil om at hjemmelaget hadde fortjent å gå til pause med ledelse.

– Tålmodighet er en viktig egenskap i kamper som dette. Spørsmålet er om United har det etter en trøblete høst i ligaen og på hjemmebane i Champions League. Dominansen var stor for hjemmelaget de første 45 minuttene, konkluderte kommentator Øyvind Alsaker.

Utrolig De Gea-redning
​Rashfords sjansesløseri fortsatte etter pause. Engelskmannen fikk en ny, stor mulighet etter 55 minutter, men sleivet ballen langt til side for mål fra kort hold.

I denne perioden produserte Manchester United en rekke store sjanser. Marouane Fellaini fikk avslutte upresset fra 8-9 meter etter en klønete inngripen av von Ballmoos like etterpå, men belgierens avslutning var like svak som keeperens inngripen.

José Mourinho kastet innpå Paul Pogba og Romelu Lukaku etter 64 minutter.

Etter 69 minutter fikk Young Boys sin første store sjanse - og den var enorm. Innbytter Christian Fassnacht løsnet skudd fra 18 meter. Ballen gikk via to spillere og var på vei inn i mål. Et tigersprang fra David De Gea hindret Young Boys-ledelse.

– For en vanvittig redning. Den var jeg sikker på var inne, utbrøt Petter Myhre.

– Har du sett. Manchester Uniteds redningsmann så ufattelig mange ganger de siste årene, David De Gea. Tenk hva den redningen kan bety, fulgte Alsaker opp.

Det så ut til å ebbe ut med 0-0, noe som ville betydd at Manchester United måtte ta poeng borte mot Valencia i den siste gruppespillkampen for å avansere. Da dukket Marouane Fellaini opp. Belgieren styrte inn vinnermålet i «Fergie time».

Lik TV 2 Sporten på Facebook