– Det blir utrolig trist å reise til mesterskap uten Amanda

Nå er Linn Jørum Sulland forberedt på mer spilletid, men TV 2-ekspert er bekymret.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter oppgjøret mot Frankrike var håndballjentene rystet av skaden til Amanda Kurtovic.

– De hylene går gjennom marg og bein. Jeg har hørt dem før. Det pleier ikke å være gode nyheter etterpå, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Fra før er det kjent at Nora Mørks langtidsskade holder henne utenfor mesterskapet, mens Stine Skogrand er gravid.

Også Stine Bredal Oftedal (lårmuskel), målvakt Katrine Lunde (overtråkk) og kantspiller Thea Mørk (hamstring) har slitt med skader i forkant av EM.

Mandag var det opptelling.

– Status quo er som i går. Kurtovic skal gjennom undersøkelser i løpet av dagen. Når vi får det konstatert, får dere informasjon om det. Vi er lei oss når slikt skjer. Det blir følelsesmessig reaksjoner, og det er naturlig, men nå gjeldet det å riste det av seg, sier trener Thorir Hergeirsson.

– Amanda skal få god hjelp. Foreløpig forbereder vi oss på å spille EM uten henne. Vi sender gode tanker til Amanda og går videre. Det må vi, for vi skal spille EM. Alle i laget har en jobb foran seg og må tenke på seg selv. Vi har fokus på det vi kan gjøre noe med, sa Hergeirsson.

Bekymret for Sulland
​Linn Jørum Sulland er foreløpig Norges eneste venstrehendte bakspiller. Silje Waade skulle etter planen reise ned til Frankrike som reserve, men kan fort få en langt viktigere rolle når mesterskapet starter.

– Amanda er en kreativ spiller, en nærspiller og en god venstrehendt spiller som stadig er blitt bedre forsvarsmessig. Vi har noen andre venstrehendte spillere på listen, men de er ikke som Amanda. De har sine kvaliteter, sier Hergeirsson til TV 2.

Sulland har tidligere slitt med kneet sitt. Nå er hun spent på om det tåler tøffere belastning.

– Utgangspunktet var å dele spilletid med Amanda. Nå får vi se hvordan det blir, sier hun.

– Jeg bruker mye tid på kneet. Jeg gjør tiltak for at det holder seg bra. Jeg er ikke skremt, mer spent. Det har gått fint i klubb selv om det er lengre mellom kampene. Denne høsten har jeg tålt mye, men jeg må følge med, sier Sulland.

Hergeirsson ber Sulland forberede seg på mer spilletid.

– Sulland er erklært hundre prosent frisk, så vi har bare med spillere som kan kjøre for fullt. Hvor mye spilletid det blir på den enkelte, vet vi ikke. Vi vet at det er lurt å rullere, så hun kommer til å dele spilletid med noen andre. Hun skal konsentrere seg om å spille angrep og være skuddfarlig hele tiden. Og så skal hun skyte straffer, og det har hun vært god til i helgen og gjennom høsten. Det skal hun fortsette med. Om det blir mer, eller like, mye spilletid, vil situasjonen avgjøre, men hun skal være forberedt på mer spilletid, sier landslagssjefen.

Kurtovic-skaden gikk hardt inn på veteranen Sulland.

– Det er tragisk. Det er baksiden av idretten vår. Amanda hadde så vondt. Det var ikke noe ålreit å se på. Det blir utrolig trist å reise til mesterskap uten Amanda, sier hun.​

TV 2s håndballekspert og tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin mener Hergeirsson må fordele belastningen på spillerne som skal erstatte Kurtovic.

– Jeg er veldig bekymret for belastningen til Linn Jørum Sulland, som har en skadeskutt kropp. Hun er selvfølgelig frisk nå, men jeg tror ikke hun tåler full tid i et mesterskap. Alternativet er å bytte forsvar-angrep hele tiden, men jeg er fortsatt bekymret for at hun tåler det over et helt mesterskap, sier TV 2s håndballekspert og tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin.​

Åpner mot Tyskland
​Stine Bredal Oftedal fikk noen sekunder mot Ungarn, men sto eller over alle kampene i Møbelringen Cup. Oftedal føler seg likevel trygg på at hun rekker åpningskampen mot Tyskland neste helg.

– Heldigvis får vi noen dager på oss. Vi får litt tid til å koble av med familie og venner, sier Oftedal, som tror troppen er godt rustet til tross for alle skadene.

– Nå er det mange andre spillere som har fått stå mye i Møbelringen Cup. For Norge og for oss som lag var det fint, sier hun.

Oftedal var svært preget etter søndagens kamp. Hun trøstet Kurtovic.

– Hun hadde ikke en god følelse. Det er vanvittig trist for henne, og det gjør det vanskelig for oss.

– Alle kjente det på kroppen. Det var naturlig nok litt mer stille enn det pleier å være etter en seier, men vi får ikke gjort noe med det. Mesterskapet kommer likevel. Amanda blir så godt passet på som mulig, sier hun.

Norge er i gruppe D, sammen med Romania, Tyskland og Tsjekkia. Gruppespillet foregår i Brest og Norge EM-åpner mot Tyskland lørdag 1. desember.

Lik TV 2 Sporten på Facebook