PRISVINNER: Egil Drillo Olsen delte ut Kniksens Hederspris til Kjetil Rekdal under Fotball festen 2018, som ble holdt på Ullevaal søndag kveld.
PRISVINNER: Egil Drillo Olsen delte ut Kniksens Hederspris til Kjetil Rekdal under Fotball festen 2018, som ble holdt på Ullevaal søndag kveld. Foto: Borgen, Ørn E.

Kjetil Rekdal hedret med Kniksenprisen

Kjetil Rekdal fikk æresprisen under Fotballfesten søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen etter nedrykket med Start ble Kjetil Rekdal hedret med Kniksens hederspris av Norsk Toppfotball.

50-åringen hadde en lang spillerkarriere, og var en av bærebjelkene på Egil «Drillo» Olsens suksessrike norske landslag på 90-tallet.

Rekdal scoret 17 mål på 83 landskamper. Det mest ikoniske er straffesparket mot Brasil i VM i 1998.

– Jeg er overrasket og sjokkert, for dette hadde jeg ikke sett for meg, det må jeg ærlig innrømme, sa Rekdal da han mottok prisen fra Drillo i Fotballfesten som ble sendt på MAX.

Kniksens hederspris tildeles en person, eller et lag, som i et enkelt år eller spesielt over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk fotball.

– Sankthansaften 1998 vil for alltid assosieres med deg, dine stygge, gule sko og den straffen i Marseille. Så får vi andre som var med på den bragden kose oss med at vi slipper å stå altfor mye i rampelyset. Som vanlig tar du en for laget, sa Egil Olsen da han presenterte årets prisvinner.

Etter spillerkarrieren har han vært trener. Der han ble treneren som brøt Rosenborg-hegemoniet med Vålerenga i 2005. Han har også cupmesterskap på samvittigheten.

Denne sesongen ble ikke like lykkelig med nedrykk med Start.

– Det var ikke akkurat coaching i verdensklasse det, forsåvidt, smilte Rekdal med sikte til uttrykket han satte til verden etter cuptriumfen med Aalesund i 2009.

Rekdal takket særlig faren, men også alle andre som har hatt en påvirkning på hans fotballkarriere.

– Jeg må selvfølgelig takke alle i norsk fotball som har vært med å forme meg til det jeg er blitt. Sikkert irriterende for noen, men jeg har satt en ting høyest bestandig: ærlighet. Jeg sier hva jeg mener. Det kan godt være noen, eller mange, syns det er ubehagelig, men jeg er den jeg er. Det er kanskje derfor dette er sjokkerende for meg, sa Rekdal.