Gråtende Amanda Kurtovic av banen i store smerter: – De hylene går gjennom marg og bein

Håndballstjernen har trolig pådratt seg en alvorlig kneskade. – Det ryster oss alle, sier landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

Norge-Frankrike 23-21

Norge slo regjerende verdensmester Frankrike 23-21 i EM-generalprøven og vant Møbelringen Cup, men seieren er med en alvorlig bismak.

For Amanda Kurtovic måtte på stillingen 22-17 med ni minutter igjen forlate banen i store smerter.

Kurtovic virket til å ha pådratt seg en kneskade, og hylte så hele Telenor Arena kunne høre det.

– De hylene går gjennom marg og bein. Jeg har hørt dem før. Det pleier ikke å være gode nyheter etterpå, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

I videoen øverst kan du se hva som skjedde.

Uhellet skjedde da Kurtovic skulle sette foten i bakken, og istedet fikk hun en vridning i kneet. 27-åringen gråt kraftig etter at hun gikk av banen.

Sendt til sykehus

På tribunen satt kneskadede Nora Mørk og venninnen Cecilie Steinmann Ness som reagerte sterkt på hylene fra Kurtovic.

– De holder pusten sammen med resten av publikum, sier Bredeli.

– Det er fryktelig trist. Det er det alltid når det er store skader. Det er nok en alvorlig skade, men vi får vente til vi ser hva det er. Det er veldig trist. Nedsiden med idretten vår er disse situasjonene. For oss selv og for Amanda må vi forsøke å jobbe videre, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Fysioterapeut Trond Viggo Sjøbakk sier senere til TV 2 søndag om hvor alvorlig skaden er:

– Det vet vi ikke per nå, hun er sendt til sykehus og legen vår Anne ble med dit. Hun skal undersøkes nærmere der. Vi har kun hatt på kompress og is, og vet ikke mer enn at det er venstre kne som har fått seg en trøkk,

– Hva gjør dere nå?

– Hun blir undersøkt på sykehuset, og så må vi ta det derfra. Vi vet dessverre ikke noe mer enn det.

I en pressemelding fra Håndballforbundet kommer det frem at det ikke var mulig å gjennomføre en MR av kneet til Kurtovic søndag kveld, og at skadeomfanget derfor ikke er avklart. De håper å få gjort MR-undersøkelsen mandag.

SJOKKERT: Nora Mørk og Cecilie Steinmann Ness på tribunen. FOTO: TV 2:
SJOKKERT: Nora Mørk og Cecilie Steinmann Ness på tribunen. FOTO: TV 2:

Rystede lagvenninner

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal trøstet lagvenninnen mens hun fikk behandling etter at hun gikk av banen.

– Det er helt forferdelig, det ryster oss alle. Det har vært altfor mye av det der i det siste generelt. Det gjør veldig vondt å miste noen sånn. Vi får bare håpe at det er mindre alvorlig enn det kanskje så ut som, men det setter en skikkelig støkk i deg, sier Oftedal til TV 2.

– Først håpet jeg det var kne mot kne, men du ser fort at det ikke var det som skjedde. Det er veldig trist. Jeg satt der og måtte holde igjen tårene. Det er vanskelig å snakke om det nå, vi får håpe det er bedre enn vi frykter, sier keeperveteran Katrine Lunde.

BÅRET BORT: Røde Kors-personell bærer Amanda Kurtovic ut av Telenor Arena.
BÅRET BORT: Røde Kors-personell bærer Amanda Kurtovic ut av Telenor Arena. Foto: Ruud, Vidar

– Det er veldig synd det som skjer med Amanda, det er utrolig trist. Det hørtes ikke godt ut. Vi får krysse alt vi har for at det ikke er noe veldig alvorlig, sier Heidi Løke.

Sterk seier

Da skaden skjedde hadde 27-åringen, som spiller for Bucuresti til daglig, virkelig begynt å markere seg i kampen. Hun hadde dundret inn et par kanonskudd, og levert en lekker teknisk detalj på Norges 20-14-scoring.

Etter skadesjokket ble de norske spillerne preget, og Frankrike tok innpå. Det endte 23-21 i en kamp Norge hadde full kontroll på fra start, og ledet 14-9 i til pause.

– Det er helt forferdelig å se noen ha det så vondt og være så redd som hun er. Nå vet jeg ikke omfanget av skaden, men jeg føler veldig med henne og krysser alt jeg har for at det ikke skal være så ille. At det bare er veldig vondt, men leges fort, sier Thea Mørk.

– Hvordan preges spillerne av det?

– Man blir absolutt preget av det når hun ligger og hyler fordi hun har så vondt. Det setter en støkk. Man vil bare bli ferdig med kampen.

Heidi Løke ble Norges toppscorer med sju mål.

– Norge har stått glimrende defensivt. Frankrike prøvde å løpe på Norge, men har ikke fått til noe i det hele tatt, sa TV 2-ekspert Bent Svele.

Seieren var den første til Norge over Frankrike på fem forsøk.

Mer skader

Det er også ytterligere skadetrøbbel i horisonten seks dager før EM starter i nettopp Frankrike, om enn ikke like alvorlig.

Thea Mørk ble også tatt av banen. Hun hadde en føling med noe problemer på baksiden av låret, og landslagsledelsen ønsket ikke å ta noen sjanser.

Keeper Katrine Lunde skal også testes for noen ankelproblemer.

Stine Bredal Oftedal har ikke spilt en eneste kamp i Møbelringen Cup som følge av hennes trøblete ankel.

Nora Mørk er fra før uaktuell til EM med hennes korsbåndsskade. Før kampen snakket hun om veien fremover med TV 2.