Mental hjelp har fått Nora Mørk på beina i ekstrem tøff tid: – Jeg skal bli verdens beste igjen

Nora Mørk syns det er tungt ikke å kunne spille håndball akkurat nå, men etter mental hjelp er hun klar for å bli verdens beste igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens hennes lagkamerater på det norske landslaget forbereder seg til EM med Møbelringen Cup på hjemmebane, må Nora Mørk (27) se på både denne turneringen og mesterskapet fra sidelinjen.

– Akkurat nå går det greit, men jeg er langt unna å spille håndball. Det gjør litt ekstra vondt, det gjør det, sier Nora Mørk til TV 2.

– Det er trist ikke å få være med her. Jeg hadde elsket det, og jeg vet hva jeg går glipp av. Det er litt tungt.

EM ryker etter at Mørk i september måtte under kniven for en ny operasjon påfølgende at det fremre korsbåndet i det høyre kneet røk i februar.

Det betyr ytterligere seks måneder ute av spill.

– De siste ukene har vært ganske tøffe. Det skal jeg ærlig innrømme. På en måte stresset jeg ikke med mesterskapet. Jeg hadde bare gledet meg veldig, veldig til å spille håndball igjen. Nå blir det noen måneder til, men jeg kjente at noe var galt.

– Jeg er imponert over at Nora finner den drivkraften til å begynne med nok en gjenopptrening, sier tidligere lagvenninne og nå TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin.

Mørks løfte

Hun følger opp med et spørsmål: – Hva er det som gjør at du orker igjen og igjen?

– Jeg skal bli verdens beste håndballspiller. Igjen. Jeg har mye ugjort på håndballbanen fortsatt. Jeg har ekstremt lyst til bare å vinne så mye jeg kan før jeg gir meg. Jeg har mange gode år igjen, og jeg føler at det er her ute jeg hører til. Det er vel det som får meg til å fortsette.

– Hvordan jobber man med seg selv for å bygge seg opp igjen gang på gang?

– Akkurat denne gangen har det vært ekstremt tøft. Jeg har brukt mye mental hjelp, egentlig, og hatt veldig bruk for det. Motivasjonen har vært veldig langt unna de første ukene. Det var et ganske hardt slag, og jeg fikk en knekk der. Jeg er på gang igjen, det hjelper veldig å se Thea (Mørk, søster) ute på banen i dag. Det er egentlig den eneste grunnen til at jeg er her i dag, og jeg elsker å se henne i den norske landslagsdrakten.

– Hva er det neste målet ditt?

– Jeg håper at jeg kan være med litt i februar og spille noen kamper i mars, og få med meg slutten av sesongen når alt skal avgjøres. Det er klart at blir det Final Four, så skal jeg være med der, slår hun fast.

– Ikke en spiller som Nora

Final Four er avslutningshelgen i Champions League, der klubblaget Györ tar mål av seg om å være.

Men også for det norske landslaget er det viktig at Nora Mørk kommer tilbake.

– Selvfølgelig trenger vi henne tilbake. Det er ikke en spiller som setter slik fart som Nora gjør, det er kanskje Veronica Kristiansen, men de er absolutt best sammen, sier Hammerseng-Edin og henvender seg til Mørk:

– Jeg håper og tror at du får lov å spille håndball igjen, men jeg håper også at du tar deg den tiden du trenger, for du kan ha en lang håndballkarriere foran deg.

Mørk selv har troen på Norge i EM, selv uten henne.

– Slik som jeg ser det, så syns jeg Frankrike ser veldig sterke ut, men det er mange andre land som er styrket til mesterskapet, sier Mørk.

– Norge har vist i de kampene som har vært at det er flere som melder seg litt på. Så tror jeg det blir enda bedre når man får Stine Bredal Oftedal tilbake i angrep. Jeg tror fortsatt på medalje.