IMPONERTE: Ragnhild Mowinckel overbeviste i Killington.
IMPONERTE: Ragnhild Mowinckel overbeviste i Killington. Foto: Gregory Shamus

Knallsterk andreplass for Ragnhild Mowinckel

Ragnhild Mowinckel kjørte gnistrende storslalåm, men måtte gi tapt for italienske Federica Brignone i verdenscupen i amerikanske Killington lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde-jenta hadde 37 hundredels sekunds forsprang til Brignone fra første omgang og sto igjen alene på toppen. Men italieneren hadde kjørt fantastisk i annen omgang, og Mowinckel tapte fort tid. Til slutt endte hun 49 hundredeler bak vinneren.

Treer ble Stephanie Brunner fra Østerrike, som også var nummer tre etter første omgang.

Mowinckel tok sølv i storslalåm i OL sist sesong, og siden har hun bevist flere ganger at det resultatet ikke var tilfeldig. I mars kom den første verdenscupseieren, og lørdagens annenplass var heller ikke så verst.

– Det er så bra å kunne holde slik på formen fra forrige sesong, for det er veldig vanskelig. I dag visste jeg at nedre del av løypa var rask, og jeg hadde planlagt å ta mye risiko. Det betalte seg, sa Mowinckel til NTB etter lørdagens første omgang.

I første omgang var hun fem hundredeler bak Brignone ved første mellomtid, men deretter overtok hun ledelsen, som hun bare økte videre nedover i den amerikanske løypa.

Nest beste norske alpinist i Killington ble Thea Louise Stjernesund på 14.-plass. Hun kjørte seg opp sju plasser fra første omgang og var 2,40 sekunder bak Brignone.

Kristin Lysdahl endte på delt 17.-plass, mens Kristine Gjelsten Haugen ble nummer 23 og Nina Haver-Løseth nummer 24.

Gutta skuffet

De norske herrene fikk ikke fartsåpningen de ønsket i Lake Louise. Max Franz vant lørdagens utforrenn foran Christof Innerhofer og Dominik Paris.

Best av de norske fartsspesialistene var Aksel Lund Svindal på 8. plass. Han har vært usikker nesten helt opp til sesongstarten med sitt vonde kne, og lørdag ble han frakjørt med 0,8 sekund av Franz.

På 13. plass havnet Kjetil Jansrud etter å ha kjørt Lake Louise-løypa 1,41 sekund tregere enn den østerrikske vinneren. Alexander Aamodt Kilde var ytterligere én plassering og sju hundredels sekund bak.

Fra Franz skilte det voksne 0,28 sekund til toer Innerhofer, og fra italieneren 26 hundredeler til treer og landsmann Paris.

Søndag står super-G på programmet for herrealpinistene.

(©NTB)