stoppet den utrolige sarri-rekken:

– I kveld er Maradona fra Sør-Korea

Heung-min Son med strålende soloscoring da Tottenham sørget for Sarris første tap som Chelsea-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Chelsea 3-1

Maurizio Sarri ledet Chelsea i 18 strake kamper uten tap. Mot erkerivalen sa det bom stopp. Dele Alli og Harry Kane sørget for at det sto 2-0 allerede etter 15 minutter. Men det er målet til Heung Min Son som virkelig vil bli husket.

Sørkoreaneren skrudde på turboen da han gikk fra egen banehalvdel. Hurtigtoget startet helt ute ved sidelinjen, og rundlurte både Jorginho og David Luiz på veien. Fra spiss vinkel overlistet han også Kepa og fikset 3-0.

– I alle dager for et mål! I kveld er Maradona fra Sør-Korea, skrek en ekstatisk Kasper Wikestad etter den vanvittige soloprestasjonen.

Se det spektakulære Son-målet i videovinduet øverst!

– Son var banens beste. Han bidro med veldig mye annet også, målet var bare toppen av kransekaken, sa Ruud Gullit i TV 2-studio.

Sørkoreaneren var i perlehumør etter den viktige derbyseieren.

– Det gjør meg alltid glad å score mål for Tottenham. Det var en veldig god pasning fra Dele også, sier en lattermild Son.

Olivier Giroud sørget for en sen Chelsea-redusering, men det var aldri noen tvil om hvor poengene ville havne. Spurs-seieren betyr at Pochettino og co. nå er forbi Chelsea på tabellen. Tottenham er på tredjeplass med 30 poeng, det er to mer enn rivalene fra Vest-London.

Pochettino hyller spillerne
​​– Dette var en ekstremt god kamp av Tottenham. Det er ikke bare det at de vinner, men det gjøres med et enormt trøkk og en overbevisning, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Spurs-manager Mauricio Pochettino var også meget fornøyd med det laget hans viste i lørdagens derby.

– Jeg trenger ikke å si så mye nå. All ære til spillerne, de var fantastiske. Vi er så fornøyde. Vi må være ydmyke nå, og vi må vite at vi kan gjøre store ting når vi spiller med den energien vi hadde i dag, sier Spurs-manageren.

David Luiz var alt annet enn fornøyd etter det sviende nederlaget.

– Det var en dårlig kamp av oss. Tottenham var veldig gode. Vi startet ikke bra, og det ble vanskelig da vi var under 0-2 etter 15 minutter, sier David Luiz til TV 2.

Tidlig Spurs-ledelse
​Det var Harry Kane som kom til kampens første sjanse. Målmaskinen fikk heade mot mål fra kort hold, men Kepa Arrizabalaga holdt ballen i fast grep.

Etter syv minutter sendte Dele Alli vertene i føringen. Eriksen slo et frispark inn i feltet, der var Alli på plass og stusset inn 1-0 bak Kepa.

Spurs-presset fortsatte, og kort tid senere fikk Son en stor mulighet til å doble, men alene med Kepa sendte sørkoreaneren ballen over mål. Son fikk nok en sjanse like etterpå, men fra spiss vinkel klarte han ikke å overliste den baskiske keeperen.

– Tottenham kunne nesten ha begravet denne kampen allerede. Etter kun ett kvarter, sa Kasper Wikestad etter Spurs' fartsfylte åpning.

Hazard snytt for straffe, så scoret Spurs
​Men også Chelsea hadde også ting å komme med. Eden Hazard ble lagt i bakken av unggutten Foyth, men dommeren valgte å la spillet fortsette, til store protester fra Chelsea-spillerne.

– Han er så uvøren. Det der kan det fort blåses på. Han er heldig, sa Wikestad om Foyths inngripen.

Marginene fortsatte å være på hjemmelagets side. Harry Kane dunket inn 2-0 etter 15 minutter. Storscoreren sendte i vei et skudd fra omtrent 20 meter, og det gikk inn bak en svært passiv Kepa.

– Denne her er veldig rar. Kane skyter nesten aldri utenfor seksten lenger. Jeg vet ikke om det er det som overrasker ham. Kepa beveger seg bakover, da blir man automatisk mer passiv, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

David Luiz gjorde heller ingen stor opptreden med sitt svært halvhjertede forsøk på å blokkere skuddet i forkant. Det irriterte Ruud Gullit.

– Kom igjen, ingen har dødd av en ball før. Det er latterlig. Starten til Chelsea var sjokkerende, sa nederlenderen.

Kepa våknet
​Kvarteret senere var keeperen dyktigere. Eriksen slo inn til Foyth, men keeperen fikk stoppet skuddet som nesten sendte Spurs opp i 3-0 før en halvtime var spilt.

Åtte minutter før pause dunket Hazard til fra utenfor sekstenmeteren, men Lloris fikk slått ballen til et hjørnespark.

Like før hvilen gikk Hazard nok en gang i bakken innenfor Spurs' sekstenmeter, også denne gang uten at dommeren blåste.

– Den blir nok for enkel, mente Wikestad.

På overtid vartet Kepa opp med en kjemperedning da Son fyrte løs på volley fra kort hold. Dermed kunne lagene gå til pause med stillingen 2-0 på Wembley.

– En heseblesende omgang med fotball. Tottenham fyrte på alle sylindrene fra start, sa Wikestad om de første 45.

Son med supermål
​Chelsea hevet seg i åpningsminuttene etter hvilen. Willian fikk avsluttet fra en ball som spratt løst foran Spurs-kassen, men brasilianerens forsøk var ikke nok til å overliste Lloris.

Men håpet om Chelsea-poeng fikk seg et hardt skudd for baugen like senere. Son satte på turboen og gikk helt fra egen banehalvdel. Hurtigtoget startet helt ute langs sidelinjen, og på veien lurte han både Jorginho og David Luiz, før han fra svært vanskelig vinkel tryllet ballen inn bak Kepa til 3-0.

– For et mål! I kveld er Maradona fra Sør-Korea! I alle dager for et mål, sa Wikestad.

De hvitkledde fortsatte å kjøre kampen, og midtveis i omgangen fikk Kane en stor mulighet til å score sitt andre for kvelden, men spissen sendte ballen over tverrliggeren. Kun to minutter senere fikk Alli en minst like stor mulighet, men også dette forsøket gikk over mål.

– Det er sjelden man ser en fotballkamp med så mange sjanser til det ene laget. Hadde Tottenham vært mer effektive, kunne ledelsen vært mye større, sa Wikestad.

I det 85. minutt fikk Chelsea-fansen litt å juble for. Azpilicueta slo et godt innlegg inn i feltet, og der ruvet innbytter Olivier Giroud høyt og stanget inn sitt første ligamål for sesongen.

Og det kunne faktisk ha blitt noen spennende avslutningsminutter om Pedro hadde tatt bedre vare på sjansen han fikk like etter Girouds mål. Men spanjolen klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Dermed endte det 3-1 på Wembley. Det betyr at Tottenham kryper forbi Chelsea på tabellen.

Slik stilte lagene:

Tottenham: Lloris; Aurier, Foyth, Alderweireld, Davies; Dier, Sissoko; Eriksen, Alli, Son; Kane.

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Alonso; Kanté, Jorginho, Kovacic; Willian, Morata, Hazard.