INTET TREKKPLASTER: Ruud Gullit mener José Mourinho ikke klarer å tiltrekke seg de beste spillerne i kamp med Pep Guardiola og Jürgen Klopp.
INTET TREKKPLASTER: Ruud Gullit mener José Mourinho ikke klarer å tiltrekke seg de beste spillerne i kamp med Pep Guardiola og Jürgen Klopp. Foto: Jason Cairnduff

Mener United går glipp av stjerner på grunn av Mourinho

Fotballegenden Ruud Gullit mener spillere foretrekker å spille under Pep Guardiola og Jürgen Klopp fremfor Manchester United-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United klarte bare 0-0 hjemme mot Crystal Palace lørdag og ligger helt nede på sjuendeplass etter 13 kamper.

José Mourinho og United-spillerne ble buet av banen på Old Trafford etter kampen.

Den nederlandske fotballegenden Ruud Gullit, som gjestet TV 2s Premier League-studio, har et elsk/hat-forhold til Mourinho.

Gullit mener Manchester United ansatte feil mann da Louis van Gaal skulle erstattes, og han tror United kvier seg for å sparke Mourinho på grunn av hva det vil koste.

KRITISK: Den nederlandske legenden Ruud Gullit mener José Mourinho gjør det vanskeligere for Manchester United å tiltrekke seg de beste spillerne i verden. Foto: TV 2 Sport Premium.
KRITISK: Den nederlandske legenden Ruud Gullit mener José Mourinho gjør det vanskeligere for Manchester United å tiltrekke seg de beste spillerne i verden. Foto: TV 2 Sport Premium.

– Jeg beundrer ham som trener for alt han har vunnet, men i Nederland beundrer vi ikke fotballen han står for. Det er «reaksjonsfotball». Du venter på feil og vinner på det, sier Gullit, som trekker frem finaleseieren i Europaligaen mot Ajax i 2017.

– Han lot dem spille og håpe at de selv fikk rom. Han vant, og jeg vet at det viste seg å være rett taktikk, men at han skal finne motstanderens kryptonitt gjør det vanskelig.

Gullit mener spillestilen gjør det vanskelig for fansen å sympatisere med Mourinho. I tillegg må portugiseren tåle kritikk fra tidligere Manchester United-spillere.

– Velger Klopp eller Guardiola i stedet

Manchester United har også mistet fortrinnet på overgangsmarkedet.

– Måten de tapte 1-3 for naboen Manchester City smerter. Manchester United spilte alltid god fotball og hadde de største talentene, men nå har Chelsea, Manchester City og Liverpool like mye penger. Da vil gode spillere gå etter trenere, så de velger Jürgen Klopp eller Pep Guardiola i stedet. Det er mye større muligheter for disse klubbene å få tak i de beste spillerne enn det er for Manchester United, sier den tidligere Milan- og Chelsea-spilleren.

Mourinho var tidligere vært frustrert over manglende spillerkjøp.

Portugiserne tok egen kampplan i forsvar etter det målløse oppgjøret.

– Vi kan ikke spille med ni angripere, vi må spille med balanse. Vi spilte med fire spillere i angrep, og vi ønsker å komme inn i farlige posisjoner. Vi startet godt, men når du går for seier, kan du ikke stoppe opp. Vi spilte bra, men ga dem perioder å slappe av. Det ga krefter til motstanderne, sier Mourinho.

– Han kommer ikke til å endre seg

Manchester United-sjefen har flere ganger kritisert spillerne sine offentlig.

– Spesielt blir det vanskelig å tiltrekke deg spillere når du hver uke kritiserer spillerne, senest var det fire spillere som ble beskyldt for å mangle personlighet. Jeg vet ikke om du vinner noe på det. Dette er ikke den Mourinho vi kjenner, for vi husker ham for måten han sto opp for laget. Nå kritiserer han spillerne, sier Ruud Gullit.

Gullit har ingen tro på at Mourinho endrer seg:

– For han har vist at han har fått resultater med det. Han kommer ikke til å endre seg, men han må akseptere at det er klubber og trenere som står for mer attraktiv fotball, sier nederlenderen.