Stine Bredal Oftedal står over kveldens kamp, og TV 2s ekspert er bekymret.
Stine Bredal Oftedal står over kveldens kamp, og TV 2s ekspert er bekymret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Dette er ikke noe drømmescenario for håndballjentene

Gro Hammerseng-Edin er bekymret for mesterskapsformen til Norges kaptein.

Stine Bredal Oftedal står over kveldens kamp mot Danmark. Kapteinen sliter med en sliten lårmuskel.

– Stine går det fremover med, men vi har valgt å la henne stå over i dag. Hun har hatt god progresjon og vi er ikke veldig bekymret for EM. Vi gjør dette for å være på den sikre siden, det vil gjøre rehabiliteringen godt, sier landslagslege Anne Froholdt.

– Står hun da også over morgendagens kamp mot Frankrike?

– Vi har ikke tatt stilling til det ennå, men det er ikke usannsynlig at hun står over.

– Vil dette bety at hun må matches mer forsiktig også i EM?

– Nei, det håper jeg ikke. Vi skal følge med og være obs på det, men i utgangspunktet er det full pinne, sier Froholdt.

Men Norges tidligere landslagskaptein er ikke beroliget en uke før EM-avkast i Frankrike.

– En slik type muskelskade er uforutsigbar. Det er absolutt ingen god inngang til et mesterskap. Det kan godt være at hun håndterer det godt, men det er ingen drømmesituasjon. For et lag som allerede mangler Nora Mørk vil det være veldig negativt dersom hun må belastes forsiktig, sier TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin.

– Den viktigste utespilleren

Hun mener Bredal Oftedal per dags dato er Norges viktigste spiller.

– Hun er den viktigste utespilleren når Nora allerede er ute. Jeg kjøper ikke at de er så trygge som de sier de er og at det skal løse seg. En sliten muskel før et mesterskap er ikke et drømmeutgangspunkt.

– Vil EM-sjansene til Norge svekkes dersom Bredal Oftedal ikke kan spille for fullt?

– Jeg mener fremdeles Norge må bære favorittstempelet sammen med Frankrike. Jeg synes de andre utfordrerne våre er ustabile. Flere er fantastiske på sitt beste, men de svinger i mesterskapssammenhenhg. Det vil åpne opp for at det blir mer spenning om hvem som kaprer gullet.

Men Hammerseng-Edin mener det er en fordel at troppen består av sju Vipers-spillere hvor flere kan bekle kapteinens posisjon.

– Det er ikke bare for hvem som helst som kan løse posisjonen til Stine. Utfordringen blir da å få mange nok spillere varme i trøya og det har landslagssjefen sagt at han ønsker å gjøre. Bytte mer og bruke flere spillere.

Da er det en fordel når man må finne andre konstellasjoner at de har så mange spillere som kjenner hverandre godt fra klubblaget. De har Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac, Linn Jørum Sulland og Henny Ella Reistad som kjenner hverandre godt og alle kan gå inn i den posisjonen.

På torsdag møtte Norge Ungarn i Møbelringen Cup og vant komfortabelt 25-19.

– Jeg synes at de har kontroll på Ungarn og gjorde mye bra. De var meget solide i mål. Jeg liker at Linn (Jørum Sulland) viser at hun har det skuddet fra distanse som kan være avgjørende når vi møter et godt kompakt forsvar. Også på linjen ser det ekstremt solid ut. Jeg er spent på hvordan de løser forsvarsbiten i kveldens kamp.

Norge møter lørdag kveld Danmark til TV 2 sendt duell fra kl. 19.00. Et oppgjør Norge bør ha kontroll på mener, Hammerseng-Edin.

– Danskene på sitt beste kan utfordre Norge, men det svinger for mye og de sliter med skader. Jeg er forberedt på at de kan gi Norge kamp, men Norge har mer stabilitet i spillet sitt. Mer trykk.