Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Einar Bjørndalen (44) er TV 2s nye skiskytingekspert, og fredag er han på plass på Sjusjøen før helgens sesongåpningen for skiskytterne.

– Han er god på skiskyting, så jeg skal nok høre etter når jeg ser hva han sier, sier Tiril Eckhoff til TV 2.

Så spørs det om hun vil følge Bjørndalens klare oppfordring til henne. Han har nemlig merket seg Tiril Ekchoffs ekstremt imponerende sesongtjuvstart på Beitostølen forrige helg, der hun var nest raskest i prologen og tok seg helt til sprintfinalen i konkurranse med norgeseliten i langrenn.

Eckhoff ble til slutt nummer fire.

– Tiril viste virkelig tendenser sist helg. Hun skulle ha satset på langrenn vet du, hun har en kapasitet som er helt rå. Hun er råsterk, og jeg tror hun kunne hevdet seg veldig bra både på sprint og femkilometer i verdenscupen i langrenn. Jeg skulle gjerne sett henne i toppslag der, det tror jeg hadde vært veldig spennende, sier Bjørndalen.

– Du tror ikke det er for sent?

– Overhodet ikke, men hun må trene på det. Det er ikke bare å stille opp i et verdenscuprenn i langrenn, da vil det ikke lykkes, man må spesialisere seg på det. Jeg spår hun hadde vært på pallen hvis hun hadde forberedt seg, sier skiskytterlegenden.

– Therese er beinhard

Bjørndalen vet hva han snakker om, han har totalt vært på pallen fem ganger i verdenscupen i langrenn. I november 2006 ble han den første skiskytteren til å vinne et verdenscupløp i langrenn.

– Jeg trente knallhardt mot det de beste sesongene. Alt er mulig, selv som skiskytter, mener 44-åringen.

Men det ser ikke ut til at Tiril Ekchoff har tenkt å følge Bjørndalens oppfordring med det første, selv om han tror hun ville havnet på pallen om hun satset.

– Det kan hende, men jeg har ikke noe rutine. Og jeg tror ikke jeg kan hamle opp med de allround-jentene. Therese er beinhard, sier hun til TV 2.

– Større potensial som skiskytter

Skiskytteren tror det ville blitt altfor tøft.

– Jeg tror ikke jeg har kjangs for å være helt ærlig, men det var veldig gøy å få teste seg på sprint.

– Så du har ingen planer om å gjøre det fremover?

– Hvis jeg får tilbud om å gå sprint, så gjør jeg kanskje det, men skøytesprint er en veldig liten distanse innen langrenn. Jeg tror jeg har mer å vinne på å gå skiskyting, ler Eckhoff.

Hun har til tider hatt sin største utfordring på standplass, men det er ikke svikt i skyteferdighetene som gjør at Bjørndalen vil se henne konkurrere med de beste langrennsløperne.

– Jeg tror hun har større potensial som skiskytter, hun går jo ikke klassisk, men jeg tror det hadde vært bra for hennes utvikling. Og det hadde vært interessant å se på for oss også, sier han.