DRO UT FØR SESONGEN: Sigurd Rosted, her i duell med Bordeaux' Nicolas De Preville, forlot Sarpsborg 08 før sesongen. Nå følger han eks-lagkameratenes suksess i Europa.
DRO UT FØR SESONGEN: Sigurd Rosted, her i duell med Bordeaux' Nicolas De Preville, forlot Sarpsborg 08 før sesongen. Nå følger han eks-lagkameratenes suksess i Europa. Foto: Francois Walschaerts, AP Photo

Belgia-proffen måtte forklare lagkameratene om fenomenet Sarpsborg

– Nesten slik at man ikke er imponert, sier Belgia-klubb Sigurd Rosted om sin gamle klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sarpsborg 08-Besiktas 21.00 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo!

Torsdag er det igjen duket for ny runde med kamper i Europaligaen, og Sarpsborg 08 kan ta et langt steg mot avansement i turneringen om det skulle bli seier hjemme mot Besiktas.

Siden nederlaget mot nettopp tyrkerne i den første kampen i turneringen i september har Geir Bakkes lag gått ubeseiret, og et samlet Fotball-Norge har latt seg imponere av det sarpingene har fått til.

Tidligere Sarpsborg 08-spiller Sigurd Rosted, som nå spiller i belgiske Gent, er blant dem som skryter uhemmet. Midtstopperen hevder det nå har gått såpass langt at man nesten slutter å la seg imponere.

– Det er nesten slik at man ikke er imponert. At man bare tenker at «det kommer til å skje». Så blir det spennende å se om det skjer igjen nå hjemme mot Besiktas. Jeg har veldig troen på at de kan slå dem også med glatt kunstgress, minusgrader og en stadion som kanskje de spillerne ikke er så vant til og som de ikke blir så veldig motivert av å se, sier 24-åringen til TV 2.

Slo ligarivalene: – De fikk øynene opp for Sarpsborg
Han forlot Østfold til fordel for Gent i januar, men ettersom hans eget lag røk ut av Europaligaen i kvalifiseringsrundene mot franske Bordeaux, er han i stedet blitt TV-seer - og da først og fremst Sarpsborg-seer - på torsdagene denne høsten.

– Det blir veldig spennende. Slår de Besiktas, er det fullt mulig. Om kanskje Genk også vinner, så er de allerede videre, og vil kanskje ikke stille så veldig bra mot Sarpsborg i den siste runden. Det blir veldig spennende å se.

– Er Sarpsborg noe man snakker om i garderoben i Belgia?

– Ja. Det er mange av lagkameratene mine som spør om Sarpsborg. Spesielt etter at de slo Genk. De fikk øynene opp for Sarpsborg da. Genk har jo ikke tapt på år og dag med den statistikken sin, og så taper de plutselig mot lille Sarspborg. Da fikk jeg masse spørsmål om det fra både lagkamerater og ledere i klubben. Det var moro, sier Rosted.

Les også: Flau Rosted om gamle meldinger: - Har jeg ikke slettet de ennå, nei..

Berge: – De er veldig gode. De viser hva som bor i laget
​Nettopp Genk kommer også til å spille en nøkkelrolle med tanke på Sarpsborg 08s videre eksistens i turneringen. Når to kamper gjenstår er det Sander Berges lag som topper gruppen med sju poeng, mens Sarpsborg 08s fem poeng holder til 2. plass i gruppen, foran Malmö på flere scorede mål.

Vinner sarpingene over Besiktas, som akkurat nå har fire poeng, vil det være umulig for tyrkerne å ta dem igjen. Det betyr at kampen om avansement i så fall kun står mellom Genk, Sarpsborg 08 og Malmö, og om Genk selv gjør jobben sin borte mot Malmö torsdag, vil det norske laget ha en alle tiders mulighet. Sander Berge, det andre norske alibiet i gruppen, er også imponert over hva laget fra hjemlandet har prestert.

– Jeg er veldig imponert. Jeg visste at det muligens skulle være den tøffeste bortekampen i gruppen, og for vår del har det har vist seg at det har vært en av de tøffeste kampene i hele år. De er veldig gode, og særlig hjemme på kunstgresset sitt, med måten de spiller på. De jobber hardt, og har jo kommet seg dit ved å slå ut sterke lag. Det viser bare hva som bor i det laget.

– Som nordmann og Genk-spiller, ville det beste vært avansement for dere og Sarpsborg 08 i denne gruppen?

– Jeg er ikke så opptatt av hvem som tar seg videre foruten oss, men det hadde vel vært ålreit å ta med seg et norsk lag videre, sier Berge til TV 2 Sporten.

Til tross for tapet i Sarpsborg i oktober, er det nemlig hans lag som er i lederposisjon når to kamper gjenstår. Dersom de vinner borte mot Malmö torsdag, vil avansementet fra gruppen allerede være sikret.

– Posisjonen vår nå er selvfølgelig veldig god. Hadde vi visst at vi skulle lede gruppen etter fire kamper, så hadde vi takket ja til det på forhånd. Vi leder med to poeng, har Malmö borte og Sarpsborg hjemme, så det er gode muligheter for å ta seg videre, og det gjerne som gruppevinnere, sier Berge.

Se Sarpsborg 08-Besiktas 21.00 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo!
​Se Malmö-Genk 21.00 på TV 2 Sumo!