Håndballjentenes nye stjerneskudd blir flau etter bloggavsløring

For seks år siden kåret Henny (19) de tre peneste håndballjentene på bloggen sin. Nå skal hun spille EM sammen med to av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Møbelringen Cup: Se Norge-Ungarn på TV 2 og TV 2 Sumo torsdag kl. 18.00

Henny Reistad (19) var den store overraskelsen da landslagssjef Thorir Hergeirsson tok ut troppen til håndball-EM i Frankrike.

Reistad ble kåret til årets nykommer i forrige sesong. Da spilte hun for Stabæk. Denne sesongen har Reistad overbevist for Vipers i serie og Champions League.

19-åringen har lenge hatt en drøm om å bli håndballspiller. I 2012 var hun rosablogger og pratet om løst og fast på videobloggen sin. Blant annet kåret hun Norges peneste håndballspillere. Linn Jørum Sulland, Amanda Kurtovic og Nora Mørk kom med på listen til unge Reistad.

– Det var populært blant vennene mine da jeg gikk på barne- og ungdomsskolen. Jeg ville også lage blogg. Det var ikke noe mer enn rosablogg, men den karrieren er lagt på is.

– Du rødmer?

– Ja, det synes jeg er litt flaut, ler hun.

– Har noen av de samme kvalitetene
​180 centimeter og langt over middels spenst gir henne svært interessante forutsetninger.

Med seg i troppen får hun blant andre Kurtovic og Sulland. Spesielt sistnevnte var et stort forbilde.

– Jeg ble ordentlig fan av henne i EM 2010 da hun kom inn som reserve og var så god der. Hun scoret mange mål og var så livlig å se på, sier Reistad om idolet.

19-åringen innrømmer at hun ble litt starstruck da hun plutselig skulle spille på klubblag med Sulland.

– Det er veldig stort, men det hjelper litt når man blir kjent med dem i klubb. I begynnelsen var det spesielt, sier hun.

Kaptein Stine Bredal Oftedal ser mange likheter mellom 19-åringen og seg selv.

– Vi kom inn på samme måte. Hun har prøvd seg internasjonalt i klubb og gjort det veldig bra der allerede. Den erfaringen hadde ikke jeg på samme tidspunkt. Vi har noen av de samme kvalitetene på banen og liker å spille på samme måte, selv om hun er heldig og har fått noen centimeter mer enn det jeg noen gang kommer til å få, roser Oftedal.

– Kommer inn og pusher oss
​Györ-stjernen tror Reistad kan vise seg frem allerede i EM.

– Det beste tipset er å prøve å nyte det samtidig som man må være tålmodig. For en spiller som Henny, som har gjort det så bra så kjapt, så kan man kjenne på et press man ikke skal ha. På landslaget har vi hatt noen som har vært mye med. Vi har stått i akkurat de samme skoene som Henny. Vi trenger at spillere som Henny, med de ekstreme kvalitetene hun allerede har, kommer inn og pusher oss. Jeg tror at hun kommer til å spille mye mer enn debutanter vanligvis gjør, spår Oftedal.

Det får Reistad til å rødme på ny.

– Det er alltid spennende å håpe. Det gjør jeg selvfølgelig. Jeg skal ta muligheten jeg får. Det er sykt gøy å høre at hun også har tro på meg, sier 19-åringen.

Norge er i gruppe D, sammen med Romania, Tyskland og Tsjekkia. Gruppespillet foregår i Brest og Norge EM-åpner mot Tyskland 1. desember. (©NTB/TV 2)