Første operasjon vellykket – Sophia (17) får støtte fra en hel bilsportverden

De dramatiske bildene fra Kina har gått en hel verden over. Sophia Flörsch (17) ser allerede ut til å være på bedringens vei.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den dramatiske krasjen i videovinduet!

Formel 3-ulykken på gatebanen i Macau har satt en støkk i en hel bilsportverden, der den tyske ungjenta Sophia Flörsch ble sendt i over banebarrieren og inn i en vogn for fotografer i nesten 280 kilometer i timen.

Hun skal ha hektet i en konkurrent som skal ha bråbremset før hun rakk å styre unna, der hennes venstre hjuloppheng bak knakk tvers av – noe som gjorde at hun mistet både styringen og all bremseeffekt.

Også to fotografer og én banefunksjoner, i tillegg til japanske Sho Tsuboi fikk skader i den stygge episoden, men ingen omkom eller pådro seg livstruende skader.

Det ble raskt konstatert at Flörsch hadde pådratt seg et brudd i ryggen, men det kom like fort meldinger på at alle kroppsdeler er bevegelige, slik at hun ikke skal ha fått noen lammelser som følge av skadene. Hun var også raskt ute med å fortelle at hun etter forholdene hadde det bra.

Mandag var hun ute i sosiale medier igjen og kom med en oppdatering etter første natt på sykehuset. Dette skriver Flörsch så sosiale medier:

– Det medisinske personellet jobber forsiktig for å unngå stor risiko. Første del av operasjonsprosessen har gått bra og uten komplikasjoner, og inngrepet som begynte denne morgenen vil fortsette.

Nå slår også en hel bilsportverden ring om 17-åringen. Videoen av smellen ble raskt spredd på sosiale medier, og selv om det offisielle TV-teamet under løpet ikke har fanget og kringkastet hendelsen, så har alle nå fått sett fra flere vinkler hvilke dramatiske krefter som var i sving.

Flere av verdens største bilsportprofiler har nå viet sin støtte og sendt sine lykkeønskninger til Sophia. Under ligger noen av hilsenene fra de sosiale mediene: