SLIK SÅ DET UT: Branns sportssjef Rune Soltvedt kunne juble for sølv i Eliteserien i fotball etter kampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion. Da hadde NFF regien. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SLIK SÅ DET UT: Branns sportssjef Rune Soltvedt kunne juble for sølv i Eliteserien i fotball etter kampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion. Da hadde NFF regien. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Brann raste etter at NFF ikke ville dele ut medaljer – nå får de viljen sin

NFF planla å droppe medaljeseremoni i Bergen og Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spenningen om gullet i Eliteserien er for lengst over, men det er fremdeles helt åpent om hvem som skal få sølv og bronse av Brann og Molde.

Det hele avgjøres lørdag kveld. Mens Brann tar imot Odd på Brann Stadion skal Molde møte allerede nedrykksklare Sandefjord på Komplett Arena.

Utdeling av sølv- og bronsemedaljer har en lang tradisjon i norsk toppfotball, men denne sesongen planla NFF å droppe medaljeseremoni for Brann og Molde.

I stedet varslet de i en mail om at klubbene ville få tilsendt to esker med to ulike valører i løpet av denne uken som de selv kunne velge å dele ut. NFF ville fokusere på gullseremonien i Trondheim.

– Det er ikke verdig norsk fotball

Det fikk Branns sportssjef Rune Soltvedt til å fyke i flint.

Det var BA som først omtalte saken.

– Jeg fikk en mail fra forbundet og Rune Pedersen der de informerte om at det ikke ble noen medaljeseremoni, og at det bare er gullaget som skal ha det. Det ser ut som det er vanskelig for dem å organisere dette, forklarer Branns sportssjef Rune Soltvedt til TV 2.

Det reagerte Brann ledelsen på, og sendte et svar til NFF der de ba forbundet revurdere saken.

– Vi synes rett og slett ikke at det er verdig norsk fotball at en ikke markerer. I hvert fall nå når man vet hvem som skal få medaljene. Vi spiller fotball hele året, og det er en enorm prestasjon og i det hele tatt få medalje, så det er synd at trenere og spillere ikke får en markering på en god måte, fortsetter sportssjefen.

– Jeg synes dette er veldig spesielt. De kan reise på aldersbestemte seremonier hvor de er flere representanter fra NFF og deler ut premier, så klarer de ikke å gjøre det samme i Eliteserien. Det er for meg en gåte.

NFF gjør helomvending

Nå melder seksjonsleder for turneringsadministrasjon- og arrangement i NFF, Rune Pedersen, til TV 2 at NFF gjør helomvending. Det vil bli medaljeutdeling av sølv og bronse. Men i stedet for en styrerepresentant i NFF vil nå henholdsvis kretslederen i Hordaland og Vestfold stå for medaljeutdelingen i Bergen og Sandefjord.

– Vi har valgt å endre fordi vi har sett at det var kritiske røster om dette. Det er mulig at vår begrunnelse har vært underkommunisert. Det eneste vi har ønsket, er at det skal være en verdig ramme for medaljevinnerne, og hvor man ikke kommer opp i en situasjon hvor et hjemmelag for eksempel står og buer, sier Pedersen til TV 2.

– Hvorfor ville ikke dere ikke være til stede i utgangspunktet?

– Vi har reist rundt på medaljeseremonier i alle år, og observert. Det vi har sett er at der hvor et av lagene spiller på bortebane, og spesielt mot et lag som allerede har rykket ned, slik Molde gjør i dette tilfellet, har det vært en dårlig ramme rundt utdelingen. Derfor tenkte vi at vi skulle la klubbene selv stå for utdelingen denne gangen.

Pedersen forteller at klubbene nå er informert om endringen.

– Vi har sendt prosedyrer til klubbene med alt fra bordplassering til speakeranmodninger. Så nå skal alt være som det pleier å være, bortsett fra at det ikke vil være en styrerepresentant som står for utdelingen. Nå ønsker vi at det skal bli tre verdige medaljeseremonier på lørdag – uansett valør.