FORSVARTE SEG: Magnus Carlsen var nok en gang under press, men forsvarte seg til remis med svarte brikker. Foto: Bendiksby, Terje
FORSVARTE SEG: Magnus Carlsen var nok en gang under press, men forsvarte seg til remis med svarte brikker. Foto: Bendiksby, Terje

Ny remis for Carlsen

Fabiano Caruana åpnet frisk, men det endte med remis i åttende parti på rad i årets sjakk-VM i London.

Etter sju strake partier med remis, ble det straks mer futt etter Caruanas aggressive start i mandagens åttende parti. Regjerende verdensmester Magnus Carlsen kom raskt litt under, ifølge datamaskinene som følger spillet, og det luktet tidlig problemer for nordmannen.

Han brukte lang tid på sine trekk, og etter 20 trekk viste maskinene en fordel på 0,3 poeng til Caruana. Da brukte han over en halv time før han etter sigende gjorde det riktige trekk c5, og rett etter viste pilen fordel 0,7 for amerikaneren. Den fordelen bare økte etter det neste trekket. I trekk 24 valgte Caruana et litt forsiktig bondetrekk, og dermed utlignet det hele seg.

Det skjedde etter at enkelte av supermaskinene viste vunnet stilling til Caruana i en periode. Caruana hadde også en periode nesten en time mer fram til tidskontrollen enn Carlsen. Også dette utlignet seg etter hvert.

Etter blant annet et dronningbytte ende det hele i et sluttspill som ebbet ut med at spillerne ble enige om en ny remis.

Magnus Carlsen har vært flink til å forsvare seg under press hittil i denne VM-kampen.

Begge spillerne har to hvite og to svarte partier igjen å spille. Magnus Carlsen spiller med hvite brikker i det neste partiet onsdag.

En eventuell omspillskamp spilles 28. november.

(©NTB)