VIF slo Sparta og la press på serielederen

Vålerenga vant skuddstatistikken overlegent, men trengte straffer for å slå Sparta 3-2. Manglerud Star vant bunnkampen mot Ringerike i ishockeyens eliteserie.

Serieleder Storhamar tapte «hockey classic» mot Lillehammer lørdag, og dagen derpå hadde VIF muligheten til å knappe innpå.

I en tøff kamp hjemme mot Sparta kjempet Oslo-laget seg til seier etter straffeslagkonkurranse.

Se kampsammendrag øverst!

Med én kamp mindre spilt ligger Oslo-laget nå ett poeng bak Storhamar.

Etter en målløs første periode, der VIF var det dominerende laget, løftet Sparta seg etter pause. Snaue halvannet minutt ut i perioden sto Peter Quenneville alene foran mål. Han fyrte av og sendte pucken i nettaket bak Vålerenga-keeper Steffen Søberg. Pucken føk ut, og dommerne måtte i videoboksen for å slå fast at bortelaget tok føringen.

Straffer
Etter halvspilt kamp var Sparta i undertall og skulle klarere pucken fra egen sone. Klareringen traff Andreas Stene og pucken havnet hos Thomas Olsen like foran mål. Han la igjen til Martin Røymark, som satte pucken opp i lengste kryss.

Fem minutter ut i tredje periode fikk ligaens toppscorer Tobias Lindström føre pucken upresset og satte inn 2-1. Det var hans 16. scoring for sesongen.

Med åtte minutter igjen på klokka utlignet Sparta, og igjen var det Quenneville som sto for scoringen. Kampen gikk til forlengning, men heller ikke der falt avgjørelsen. Skuddstatistikken endte hele 41-19 til Vålerenga.

I straffeslagkonkurransen scoret VIF på tre av straffene, mens Sparta bare scoret på én. Dermed stakk Vålerenga av med to poeng.

MS rykket fra i bunnen
I søndagens bunnoppgjør mellom Ringerike og Manglerud Star var det gjestene som åpnet best. Mangleruds eget produkt Joachim Engebråten Hermansen sendte grønntrøyene i ledelsen med et håndleddsskudd etter åtte minutter.

Tre minutter senere doblet de ledelsen ved Christer Simonsen, som limte pucken i høyre hjørne. I andre periode scoret Joachim Lunde Hermansen, før Ringerike reduserte til 1-3.

MS scoret igjen, mens Ringerike på nytt reduserte til 2-4 med fem minutter igjen. Flere mål ble det ikke, og med seieren ligger Manglerud Star sju poeng foran Ringerike på bunnen av tabellen.