Kane skjøt England til topps: – Endelig er måltørken over!

Etter sju kamper uten scoringer på landslaget ble Harry Kane Englands store helt mot Kroatia da han satte inn vinnermålet fem minutter før slutt.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England – Kroatia 2-1:

Se alle scoringene fra kampen på Wembley øverst!

England skapte de største sjansene, men Kroatia tok ledelsen mot spillets gang. Andrej Kramarić dro til med haugevis av skuddfinter i feltet før han sendte Kroatia i ledelsen i det 56. minutt.

I det 77. minutt utlignet Jesse Lingard for England etter at Harry Kane var nest sist på ballen.

Fem minutter før slutt fikk Harry Kane omsider en slutt på måltørken på landslaget. Etter sju kamper på rad uten scoringer for England, dukket angriperen opp på bakerste stolpe og skled inn den avgjørende 2-1-scoringen for England.

– Måltørken for Kane er over! Endelig satt den. Harry Kane knyttet begge nevene etter kampen og brølte ut i jubel. Dette var en stor triumf for både Harry Kane og England, sa kommentator Simen Stamsø Møller.

Harry Kane selv hyllet publikum på Wembley.

– Det føles godt. Alle på laget stod sammen, viste karakter, beholdt roen og fortjene å vinne. Vi var skuffet over at vi bommet på noen sjanser. Men etter VM sa vi at vi ønsket å utvikle oss for å bli bedre, og den eneste måten vi kan gjøre det på er å slå de beste lagene. Vi har avsluttet dette året svært sterkt. Vi vil virkelig nyte denne seieren, sa Kane til BBC, og slo fast:

– Det er rett og slett utrolig, jeg har aldri sett Wembley slik i en engelsk landslagstrøye. Vi ønsket å gjøre alle stolte. Jeg vet at fansen vil nyte denne seieren, mente han.

Mannen bak Englands 1-1-scoring, Jesse Lingard, var høyt oppe etter seieren.

– Vi hadde hele beholdt troen, viljen og samholdet etter VM. Dette var briljant. Alle jobbet veldig strålende, og godt gjort av alle. Vi stod hele tiden sammen, sa Lingard, ifølge BBC.

TV 2-ekspert og engelskmannen Trevor Morley mente England vant helt fortjent.

– Dette var rett og slett helt fantastisk av England. De fortjente seieren. Kaptein Harry Kane ble den store helten. Vel fortjent. For meg så var dette en større prestasjon enn VM-semifinalen, sa han i studio.

2-1-seieren sørget for at England vant gruppen med sju poeng og er klar for finalespillet i Nations League, mens Kroatia må ned til nivå B etter å ha blitt stående på fire poeng. Spania endte på andreplass i gruppen med seks poeng og beholder plassen på nivå A.

England går til semifinalene, som spilles i juni 2019.

– Det har vært helt rått
England skapte flere gode muligheten til å ta ledelsen de første ti minuttene av kampen på Wembley. Raheem Sterling bommet blant annet alene med keeper, og kort tid etter bommet Harry Kane på ballen i god posisjon på bakerste stolpe.

Kvarteret ut i omgangen fikk Harry Kane en eventyrlig sjanse etter en kanonade mot Kalinic i Kroatias mål. Heller ikke denne gang fikk Kane ballen i nettet.

– For en intensitet det har vært i denne kampen. Det har vært helt rått, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter at det ene angrepet etter det andre ble rullet opp.

Det ble imidlertid ingen scoringer før pause, og med 0-0 var England på det tidspunktet videre.

– Det var store sjanser til begge lag, men helt klart flest til England, mente Møller etter de første 45 minuttene.

Engelsk jerngrep – så scoret Kroatia
Etter pause opprettholdt England trøkket og rullet opp flere gode angrep.

England bet seg fast på Kroatias banehalvdel. Gjestene hadde nok med å forsvare seg.

Etter 56. minutters spill kontret Kroatia. Ballen havnet opp hos Andrej Kramarić, og etter å ha driblet og vendt bort flere motstandere i feltet, skjøt han ballen i mål. Fabian Delph og Eric Dier ble lurt trill rundt av Kramarić' skuddfinter.

– Det er 1-0 til Kroatia, mot spillets gang. Andrej Kramarić dro til med haugevis av skuddfinter og skjøt via Dier og i en bue over Englands keeper. John Stones strakk seg forgjeves, beskrev Stamsø Møller om scoringen.

Etter scoringen jaget England utligningsmålet. Men Kroatia var hele tiden livsfarlige på kontringer.

– Elsker å spille på Wembley
I det 77. minutt utlignet England. Harry Kane forsøkte seg på en avslutning fra kloss hold. Ballen trillet imidlertid bort til Jesse Lingard, som fikk en enkel jobb med å putte ballen i det åpne nettet.

– Jesse Lingard elsker å spille på Wembley. Han har hatt noen perler på nasjonalarenaen, men dette var en enkel scoring, mente Stamsø Møller.

Publikum på Wembley våknet skikkelig etter Englands scoring, og løftet spillerne frem i jakten på vinnermålet som kunne avgjøre kampen.

I det 84. minutt fikk publikum noe å juble for. Eric Dier slo inn i feltet. På bakerste stolte dukket Harry Kane inn, og skled inn 2-1-scoringen.

– Det gikk mot åtte landskamper uten scoringer for Harry Kane. Det ville han ikke ha noe av. Forskjellen på det målet og er jo så stor. Enten kunne det blitt nedrykk til nivå to, nå går de mot seier og finalespillet, sa Simen Stamsø Møller.

– Et helt ellevilt utgangspunkt
Utgangspunktet foran Englands oppgjør mot Kroatia var enkelt:

Begge lag hadde fire poeng, og vinneren ville beholde plassen på nivå A og gå videre. Gruppen var toppet av Spania med seks poeng.

Taperen ville rykke ned til nivå B. Med uavgjort ville Spania vinne gruppen. Ved uavgjort med mål, ville England rykke ned. Dersom kampen hadde endt målløst, ville Kroatia havne ned et nivå.

– Det var et helt vilt utgangspunkt, slo TV 2-ekspert Kasper Wikestad fast før kampen.

I den forrige kampen mellom lagene i Nations League endte det 0-0 i Rijeka. Lagene møttes også i semifinalen i sommerens VM i Russland. Da vant Kroatia etter ekstraomganger.

Slik startet lagene:

England: Pickford, Walker, Stones, Gomez, Chilwell, Dier, Barkley, Delph, Sterling, Rashford, Kane.

Benken: Alexander-Arnold, Butland, Lingard, Dunk, Keane, Sancho, Shaw, Winks, Alli, McCarthy, Loftus-Cheek, Wilson.

Kroatia: Kalinic, Vida, Vrsaljko, Lovren, Jedvaj, Modric, Brozovic, Vlasic, Rebic, Perisic, Kramaric.

Benken: Josip Brekalo, Bradaric, Pasalic, Rog, Pjaca, Mitrovic, Caleta-Car, Milic, Letica, Livakovic, Pivaric, Badelj.

Dommer: Anastasios Sidiropoulos, Hellas

Lik TV 2 Sporten på Facebook