I GODT HUMØR, MEN UTEN FOTBALLSKO: Bjørn Maars Johnsen smilte på kypriotisk jord, men trente ikke som normalt med laget.
I GODT HUMØR, MEN UTEN FOTBALLSKO: Bjørn Maars Johnsen smilte på kypriotisk jord, men trente ikke som normalt med laget. Foto: Åserud, Lise, NTB Scanpix

Både innbytterhelten og kapteinen stod over Norges trening

Bjørn Maars Johnsen trente ikke som normalt under søndagens trening.
– Tviler veldig på at han spiller i morgen, sier TV 2-ekspert.
– Sjansen er 70/70, spøker Lars Lagerbäck.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Kypros-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (kampstart 20.45)

Norge møter Kypros mandag i avgjørende Nations League-kamp, og to kamper på kort tid tærer på troppen.

Spenningen rundt spissituasjonen er stor, ettersom både Bjørn Maars Johnsen og Tarik Elyounoussi sliter, og særlig førstnevnte ser ut til å få trøbbel med å rekke kampen.

Målscoreren fra Slovenia-kampen hadde med seg krykker på flyet fra Ljubljana til Larnaka, og på den delen av søndagens trening på Kypros som var åpen for pressen stilte angriperen i joggesko og bivånet lagkameratene trene.

– Bjørn Maars jogget et par meter, men den ankelen så absolutt ikke god ut. Om han spiller i morgen, blir jeg meget overrasket. Vi har spissalternativer som er 100 prosent friske, og da har ikke Lagerbäck noe interesse av å bruke en småskadet Bjørn Maars fra start, sier TV 2s ekspert.

Lagerbäck spøkte: – Sjansen er 70/70
Landslagssjef Lars Lagerbäck svarte på humoristisk vis da han fikk spørsmål om Maars-skaden på søndagens pressekoferanse.

– Det er vanskelig å si. Sjansen er 70-70, smilte landslagssjefen, og fortsatte:

– Han er et spørsmålstegn. Han skulle definitivt ikke trene i dag. Men han er blitt bedre.

Johansen stod også over – Få grunner til å velge ham fra start
Heller ikke Stefan Johansen trente som normalt. Duoen deltok ikke på oppvarmingen med resten av laget, og da de øvrige spillerne gikk inn i enkle firkantøvelser stod duoen kun og så på iført joggesko.

Johansens treningsfravær var av det mer uventede slaget, men TV 2s ekspert mener landslagskapteinen uansett ikke bør velges fra start mandag.

– Johansen har ikke veldig mye spilletid den siste perioden, og det var enkelt å se på fredag. Hvorfor han står over dagens trening vet jeg ikke, men jeg ser få grunner til at han skal bli valgt fra start i morgen. Da er det nok duket for Ødegaard, hvis ikke Lagerbäck velger å dytte Henriksen ut på kant for å få plass til Berge og Selnæs sentralt, sier Mathisen.

Johansen: – Fikk en liten kjenning
Johansen selv forklarer treningsfraværet med et lårproblem som også har hemmet ham den siste tiden

– Jeg fikk en liten kjenning forrige kamp, og jeg har slitt i to-tre ukers tid med en liten kjenning i låret. Det ble ikke akkurat bedre etter den kampen og etter flyturen i går, så det var det. Jeg ble enig med Lars og det medisinske teamet at vi skulle rehabilitere i dag, og så får vi se hvordan det blir i morgen, sier landslagskapteinen på søndagens pressekonferanse.

Tarik Elyounoussi, som ble byttet ut mot Slovenia og har slitt med skade nylig, trente som normalt.

– Det er ikke verre. Jeg føler meg faktisk ganske bra. Det hjelper på å få noen dager. Vi hadde en fin flytur og har sovet ut. Så var det en fin trening i solen, så det kjennes bra ut, sier AIK-spissen på samme pressekonferanse.