Ødegaard eneste landslagsspiller blant Norges 50 mest populære idrettsutøvere

– Vi skulle gjerne hatt enda flere fotballspillere høyere oppe, sier Martin Ødegaard (19), Norges mest populære mannlige fotballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Kypros-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (kampstart 20.45)

Det årlige popularitetsbarometeret til Sponsor Insight viste denne uken at Aksel Lund Svindal, Johannes Høsflot Klæbo og Therese Johaug er Norges tre mest populære idrettsutøvere.

Toppen av listen til analyse- og rådgivningsselskapet, et resultat av en landsrepresentativ undersøkelse med 4000 årlige intervjuer hvor datainnsamlingen er fordelt på hver uke gjennom hele året, viste at samtlige utøvere i topp-ti i dag driver med individuelle idretter.

Faktisk er det kun to fotballspillere representert blant de 50 mest populære, nemlig Martin Ødegaard og Ada Hegerberg.

Se TV 2s reportasje med Ødegaard fra tidligere i uken i vinduet øverst!

– Skulle gjerne hatt flere der
​19 år gamle Ødegaard er i disse dager del av det norske laget som spiller avgjørende kamper i Nations League, synes det er gledelig å være den mest populære mannlige fotballspilleren i landet, men savner flere lagkamerater representert i toppen.

– Det er hyggelig det, selvfølgelig. Og så skulle vi gjerne hatt enda flere fotballspillere høyere oppe. Jeg så at det er mye skiløpere og vinteridrettsutøvere som er på toppen der, og vi skulle gjerne hatt flere av fotballgutta der, sier den Vitesse-utlånte Real Madrid-spilleren.

19-åringen er ikke overrasket over hvorfor Aksel Lund Svindal topper listen, og det for andre gang på tre år.

– Han er jo en likandes fyr. Det handler vel om at folk liker den han er. Jeg vil tro at han er seg selv, og det er ikke så overraskende. Han er en fin fyr, sier Ødegaard.

NFF: – Ambisjoner om få få flere fotballspillere på listen
Norges Fotballforbund, som altså kun er representert med en herrespiller pluss en Hegerberg som har takket nei til landslagsspill på kvinnesiden, sier at de har ambisjoner om at slike lister vil se annerledes ut i framtiden.

– NFF og klubbene har selvsagt ambisjoner om å få flere fotballspillere på listen. Flere har definitivt potensialet til det, både blant jentene og gutta. Samtidig er popularitet et vidt begrep. Martin Ødegaard har f.eks 2,1 millioner følgere på Instagram og her er han i en egen liga blant norske utøvere, sier kommunikasjonsdirektør i NFF Svein Graff, og legger til:

– Vi er en skinasjon med utøvere i verdenstoppen, mens våre spillere konkurrerer i det som i særklasse er verdens største idrett. Det betyr tøff konkurranse. Aksel Lund Svindal har alt publikum og sponsorer kan ønske seg, og det er ikke overraskende at han topper listen.

Ødegaard: – Jeg har sett intervjuer fra da jeg var 15-16, og ser jo at det er en forskjell på måten jeg er på
Ødegaard uttalte selv til TV 2 tidligere denne uken at han er blitt mer voksen både på og utenfor banen. Generelt mener flere at de nå kan se en fotballspiller med en mer offensiv stil i intervjusituasjoner.

– Det er ikke noe jeg er så veldig bevisst på. Jeg svarer det som passer meg, og sier det som passer meg. Så har jeg også sett intervjuer fra da jeg var 15-16, og jeg ser jo at det er en forskjell på måten jeg er på og måten jeg snakker på. Det har nok kanskje en del med alderen å gjøre, og også det at jeg har vært med lengre. Jeg er kanskje litt tryggere på meg selv, sier 19-åringen.

Hva synes du? Bedøm selv i intervjuet med Ødegaard i vinduet øverst!

NFF lanserer flere faktorer for bedring
For at flere fotballspillere enn det nå 19-årige vidunderbarnet fra Drammen skal kunne havne i toppen av tilsvarende lister i fremtiden, tror fotballforbundet at det er flere ting som må til. Det sportslige har selvsagt relevans, og NFF trekker også frem synlighet og opptreden både i sosiale og ordinære medier som viktige faktor i dette totalbildet.

– Spillerne må først og fremst presentere på banen, men hvordan og hvor ofte de opptrer i media og på egne sosiale medie-plattformer påvirker populariteten. Vi jobber bevisst med å bygge profiler på landslaget, men spillerne er 90 prosent av tiden i klubb, og mye av grunnlaget legges her, sier Graff.

Neste punkt på det sportslige planet er Kypros borte på mandag. Der skal det avgjøres hvorvidt Norge vinner sin gruppe i Nations League.

Se Kypros-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (kampstart 20.45)