Spisstrøbbel for Norge: TV 2-ekspert er klar på hvem som burde vært hentet inn som erstatter

Joshua King er allerede ute, og det haster med tanke på å få stablet på beina to av de øvrige fire spissene i Norges tropp inn mot kampen mot Kypros mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Kypros-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (kampstart 20.45)

Norge møter Kypros i avgjørende Nations League-kamp mandag kveld, men i angrepsrekken halter det - bokstavelig talt - for Norge.

Se hvordan Norge slo Slovenia øverst!

Allerede forrige lørdag meldte Joshua King forfall, mens Tarik Elyounoussi har slitt hele uken med en skade som ikke har villet gi slipp. AIK-spissen er heller ikke i bedre form etter en drøy time i Slovenia fredag og en 3,5 times flytur til Kypros lørdag.

I samme kamp fikk Norges utligningshelt Bjørn Maars Johnsen en stygg smell i ankelen på overtid, og han hadde krykker med seg på turen fra Ljubljana til Larnaka lørdag.

– Det blir bedre for hvert sekund, og jeg må bare være forsiktig. Om jeg ikke kan spille, så vil jeg være der og støtte og laget, sier Maars Johnsen til TV 2 lørdag.

Tarik: – Hadde egentlig ikke noe håp før Slovenia-kampen
Elyounoussi bekreftet allerede etter kampslutt fredag at skaden hemmer ham.

– Det er stivt. Det gikk greit i førsteomgang. Det gikk okei. Men i starten av 2. omgang begynte jeg å kjenne det, og da var det ikke noe vits. Det hemmer spillet litt. Man klarer ikke å spurte alt man har, så vi får bare tape det opp igjen, og forhåpentligvis så slipper det.

– Er det håp om å rekke også Kypros?

– Absolutt. Jeg hadde egentlig ikke noe håp foran denne kampen her før jeg kom hit, så vi får bare ise, tape og komprimere, og håpe at det løsner litt igjen til mandag, sa angriperen.

Backupen og den vrakede igjen - TV 2-ekspert savner Gulbrandsen
Skadestatusen betyr at de to eneste helt friske alternativene som er igjen i troppen til Lars Lagerbäck er Ola Kamara (som opprinnelig var tatt ut som backup i troppen i tilfelle King måtte melde forfall) og Alexander Sørloth (som ikke engang var tatt ut i den opprinnelige troppen).

– Sørloth så frisk og fin ut på trening i dag, og Kamara var ikke skadet i går. Men hvis verken Bjørn Maars eller Tarik er 100 prosent, så burde de hatt en angriper til her. Så lenge Lars Lagerbäck skal spille 4-4-2, er to skadefrie pluss to som maks er halvskadde for lite, sier Jesper Mathisen.

Fotballeksperten mener Fredrik Gulbrandsen burde vært kalt inn som erstatter allerede, for å være i posisjon til å få med seg både trening og spillermøte i Larnaka søndag. Etter det TV 2 erfarer har imidlertid ikke Red Bull Salzburg-spissen hørt noe.

– Det synes jeg er rart. Fredrik Gulbrandsen har godt med spilletid for et meget god lag i Østerrike, og i begge kampene mot Rosenborg i gruppespillet i Europa League så han meget frisk ut. Jeg tror også han vil passe bra inn i måten Lagerbäck vil spille på med sin løpskraft og fart. Red Bull Salzburg har en meget sterk stall, og Gulbrandsen har som regel vært foran en såpass god spiller som Minamino i køen, som nylig herjet på Lerkendal og som scoret to ganger for Japan mot Uruguay på sist samling, sier Mathisen.

Aktuelt med midtbanespillere på topp?
Andre varianter kan være å bruke en av midtbanespillerne i hengende angrepsroller. Dette fikk også Lagerbäck spørsmål om tidligere i uken, da skadesituasjonen til Tarik Elyounoussi var uklar.

Både Martin Ødegaard og Markus Henriksen har vært lansert i slike tifeller.

– Jeg stenger aldri noen dører, men jeg ser fremdeles først og fremst på Ødegaard som en midtbanespiller hos oss. Men man vet aldri i fremtiden, med de kvalitetene han har. Henriksen ser jeg også først og fremst for meg som midtbanespiller, og ikke som spiss. Han har spilt litt «shadow striker» tidligere, men jeg ser på ham som midtbanespiller, sa Lagerbäck om den saken allerede på tirsdag.

Kanskje må han revurdere det synet nå?

​Se Kypros-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (kampstart 20.45)