Foto: Pedersen, Terje

Klæbo gir ikke opp Northug-drømmen

Johannes Høsflot Klæbo drømmer fortsatt om å gå lagsprint med Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo gjorde som han ville og vant oppskriftsmessig sprinten på Beitostølen lørdag. Trønderen ble tidenes yngste vinner av verdenscupen da han gikk til topps forrige sesong. I OL ble det tre gull.

Ingenting tyder på at Klæbo blir mindre suveren - spesielt i sprint - denne sesongen. Selv føler Klæbo at han har mer å gå på.

– Det var ingen tier. Det kjentes ikke helt rått ut. Det var tungt. Jeg slet allerede fra prologen. Jeg måtte virkelig jobbe i dag, sier han til TV 2.

Slått av Tefre
Klæbo har for vane å være raskeste mann fra start til slutt i sprint. Lørdag ble han slått av Gjøran Tefre i prologen.

– Gjøran gikk fryktelig fort i prologen. Jeg er ikke fan av å starte først i prologen. Man har ingen tider å gå på. Man må krige mot seg selv. Jeg skulle gjerne likt å være først i prologen, men nå fikk jeg trent på å gå i den andre semifinalen. Det er bra å ta med seg inn i verdenscupen, sier 22-åringen.

Mens Klæbo og resten av landslaget reiser til Finland i neste uke, må Petter Northug belage seg på Norgescup-renn på Gålå. Mosbyggen ble nummer 35 og måtte pent konstatere at det ble «Pexit» før moroa hadde begynt.

Klæbo har tidligere uttalt at det er en drøm å gå lagsprint i mesterskap med Northug. Han vil ikke avskrive muligheten for at det fortsatt kan skje.

– Northug viste fredag at han kan gå brukbart på distanse. Får han litt fart i kroppen kommer han til å gå fort. Vi skal ikke avskrive det, sier Klæbo.

– En helt annen fart neste helg
​For øyeblikket er Northug nærmere en karriere i TV 2 enn topp-plasseringer på det øverste nivået i langrenn.

– Jeg skal hjelpe Fredrik Skavlan i først omgang. Han er litt dårlig på norsk-svensken sin. Der er jeg veldig flink, spøkte Northug da han ble spurt om hva han skulle gjøre for kanalen.

Klæbo tror Northug kan få en bra karriere på TV, og kommer samtidig med et frieri.

– Han skal sikkert ha eget talkshow, ikke vet jeg. Han har sikkert planer. Vi får håpe at vi på laget blir invitert om han får eget talkshow, smiler han.

Lenge før det blir aktuelt skal Klæbo kjempe om sin 15. verdenscupseier.

– Neste helg er det en annen stilart. Det blir nok en helt annen fart når Bolsjunov begynner å dra til fra start, medgir han.