Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KFUM Oslo - Åsane 1-2

I det 70. minutt entret den tidligere Brann-stjernen Erik Huseklepp banen for Åsane. 34-åringen har slitt med skade i store deler av høstsesongen. Men kun etter litt over fire minutter på banen tok han ansvar.

Lysluggen skrudde ballen pent i mål fra godt utenfor sekstenmeteren og inn i det lengste hjørnet.

Den tidligere landslagsspilleren har tidligere uttalt at han er villig til å spille med skade for å hjelpe Åsane til fornyet kontrakt i OBOS-ligaen.

– Den var fin, den. Det var gøy å komme inn og bidra. Jeg er ikke bra i foten. Jeg klarer å gjøre litt, så jeg er glad for det. Jeg skulle gjerne ha spilt hele kampen, men det går ikke, sier Huseklepp til Eurosport Norge.

En svært viktig scoring, for Lars Olden Larsen hadde sendt vertene i føringen etter 55 minutter.

– Hadde tenkt til å herje litt
​Sluttminuttene ble innholdsrike. Gjestene fra Bergen ropte etter straffe da et skudd fra Dennis Antwi ble blokkert av en KFUM-forsvarer. Bergenserne mente at forsvareren stoppet ballen med armen, men det var ikke dommeren enig i.

Men Åsane fikk likevel grunn til å juble kort tid etter. For i det 85. minutt dunket Michael Ogungbaro til fra omlag 25 meter. Ballen gikk via en KFUM-forsvarer og i en vanskelig bue over keeper. Dermed tok Åsane ledelsen. Det var for øvrig Huseklepp som spilte til Ogungbaro i forkant av scoringen. Dermed kan Mons Ivar Mjelde og hans gutter ta med seg en svært viktig borteseier.

Lagene møttes til returoppgjør i Bergen kommende uke. Vinneren av dobbeltoppgjøret får plass i neste års OBOS-liga.

Huseklepp forteller at han fra sidelinjen la en plan for hvordan han skulle snu kampen for de oransje.

– Jeg så at det var mye rom utenfor deres høyreback, så jeg hadde tenkt til å herje litt der.

Den planen kan man definitivt si at Huseklepp lyktes med.