Hareides Danmark slo Wales og vant gruppa: – Kanskje det beste Åge Hareide har gjort i sin trenerkarriere

Åge Hareides menn sikret gruppeseieren i nasjonsligaen med 2-1 over Wales fredag.

Danskene startet friskt i Cardiff, og vant til slutt kampen etter scoringer av Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite. Gareth Bales redusering i nest siste minutt var ikke nok, og waliserne fikk dermed ikke revansje fra 0-2-tapet sist.

Se scoringene fra kampen øverst!

Med seieren vant Åge Hareide og Danmark gruppe B4.

– Det er helt ellevilt. Danmark nekter å tape, selv om de lenge var under press mot Wales. Det er veldig sjelden at Kasper Schmeichel slipper rinn mål. Men så har de magikeren Christian Eriksen. Det er kanskje det beste Åge Hareide har gjort i sin trenerkarriere, det å løfte opp Christian Eriksen på det danske landslaget, mente TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Tottenham-juvel Christian Eriksen testet skuddfoten allerede etter to minutter, men avslutningen gikk noen centimeter over tverrliggeren.

Etter åtte minutter forsøkte Real Madrid-stjernen Gareth Bale et langskudd, men Kasper Schmeichel hadde grei kontroll og slo ballen til corner. Waliserne kom til flere halvsjanser, men danskene skulle løfte seg etter hvert.

I det 42. minutt satte de opp en mønster-kontring. Yussuf Poulsen vant ballen, spilte opp på Nicolai Jørgensen, som la igjen ballen som igjen endte hos Poulsen i stor fart framover. Leipzig-angriperen spilte på første berøring til Jørgensen som plasserte ballen sikkert forbi Wayne Hennessey i Wales-buret.

Wales ga ikke opp og med åtte minutter igjen klinket Bale til på frispark. Ballen suste mot Schmeichel sitt venstre kryss, men Leicester-målvakten reddet mesterlig.

Martin Braithwaite sørget for 2-0 to minutter før slutt, før Bale reduserte til 1-2. Det holdt ikke og danske sikret gruppeseieren.

Bortsett fra VM-exiten mot Kroatia i straffesparkkonkurranse, har ikke Hareides menn tapt en offisiell kamp siden oktober 2016. I år har danskene kun sluppet inn tre mål om man ser bort fra Slovakia-kampen, der et vikarlandslag spilte som følge av en spillerkonflikt.