VENTER BARN NUMMER TRE: Markus Henriksen og konen.
VENTER BARN NUMMER TRE: Markus Henriksen og konen. Foto: Markus Henriksen/Instagram

Markus Henriksen mellom fotball og fødsel: – Jeg følger de ordrene jeg får

Markus Henriksen forbereder seg til fredagens kamp mot Slovenia, men en telefon fra hans høygravide kone kan tvinge Lars Lagerbäck til å velge en annen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Status er at babyen fremdeles er i magen. Skjer det noe i Trondheim så ringer de hjemmefra, og så får vi ta en hvis det skjer, sier Henriksen til TV 2 Sporten.

Henriksen og konen venter sitt tredje barn, og Hull-profilen har selvsagt lyst til å være med på fødselen. Likevel er det ikke planlagt i detalj hva midtbanespilleren gjør om det «skjer noe».

Midtbanespilleren vil ikke utelukke at han kommer til å forlate troppen dersom konens fødsel starter.

– Det er fruen som er sjefen, og skulle det skje noe, så følger jeg de ordrene jeg får. Både jeg og hun er interessert i at jeg skal spille kampene, og hun er i Trondheim med masse familie tilstede for å hjelpe henne. Vi har ikke lagt en plan, men forhåpentligvis skjer det først når samlingen er over, sier han.

– Ikke enkelt å komme seg hjem
Verken Slovenia, der landslaget er til lørdag, eller neste stoppested Kypros er en kort flyreise unna Trondheim.

– Det er ikke den enkleste plassene å komme hjem fra. Men jeg skal nok klare å finne en løsning å komme raskest mulig hjem om noe skulle skje. Men, forhåpentligvis skjer det først etter Kypros-kampen, svarer han.

Henriksen gleder seg til å bli pappa igjen, men har bedre kontroll på nervene nå enn det han hadde første gang.

Se dette innlegget på Instagram

👨‍👩‍👦‍👦📸

Et innlegg delt av Markus Henriksen (@henrixmarkus)

– Det er mirakel å bli pappa enda en gang, og jeg var nok mer stresset første gang. Dette er den tredje for oss, og både jeg og konen har mer roen enn første gang, konstaterer landslagsprofilen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror Henriksen har tenkt nøye gjennom situasjonen på hjemmebane før han tok et valg om å bli med på landslagssamlingen.

– Det er nok ikke alle spillere som hadde vært på en slik samling som dette om fruen var høygravid, men Henriksen er en fornuftig kar og har selvfølgelig tenkt nøye gjennom dette, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Henriksen har lyst til å spille kampene som avgjør om Norge blir gruppevinner i nasjonsligaen.

– Det er viktige kamper, og jeg har gledet meg veldig til dem. Det er et høydepunkt å komme til landslagssamling når vi har det samholdet vi har og har levert som vi har gjort den siste tiden. Jeg håper vi klarer å avslutte året i samme stil, for det vil være en skuffelse om vi ikke vinner gruppa, sier han.

Dominerer
I et intervju med Hulls nettsted publisert denne uken snakker Henriksen om hva kapteinsrollen i klubblaget har gjort med ham som spiller. Den utviklingen profitterer også landslaget på.

– Jeg hadde en tøff periode for kanskje to år siden da jeg var mye skadd og prestasjonene ikke var som jeg ønsket. Det gikk en «f» i meg, og jeg føler jeg er blitt mye tøffere oppi hodet. I tillegg bruker jeg kroppen og vinner de fleste duellene, noe jeg ikke gjorde før, sier han til NTB.

– Jeg er blitt en annen spiller enn jeg var for noen år siden, og kapteinsrollen har forsterket det. Jeg var kaptein i AZ i Nederland også, men jeg må si det er noe annet å være det i England. Jeg vokser på den og lærer ting hele veien. Jeg er blitt mer dominerende.

Det håper han igjen å vise mot Slovenia, men om kona ringer og kommanderer ham hjem så må andre dominere på midtbanen der Henriksen har operert fra start til slutt i samtlige landskamper i år og et stykke tilbake i fjoråret.

(©NTB/TV 2 Sporten)