FJERNET: Slavisa Jokanovic er arbeidsledig etter å ha fått sparken som Fulham-manager.
FJERNET: Slavisa Jokanovic er arbeidsledig etter å ha fått sparken som Fulham-manager. Foto: Geoff Caddick

Fulham sparket manageren – erstatteren allerede klar

Stefan Johansen får Claudio Ranieri som ny sjef i Fulham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fulham bekrefter onsdag at de har kvittet seg med manager Slavisa Jokanovic.

– Det var forventet. Det har sittet langt inne å sparke Jokanovic for Fulham. Han uførte et mirakel forrige sesong, men det er en egen dynamikk i fotballen når det går så dårlig som det har gjort. Man kom til et punkt der en må endre noe – og da er det ikke noe annet å gjøre enn å sparke treneren, sier TV 2s fotballekspert og tidligere Fulham-spiller Brede Hangeland.

I samme offentliggjøring som sparkingen bekrefter Fulham at Jokanovic er erstattet med Claudio Ranieri, som har undertegnet en kontrakt for flere år, opplyser Fulham.

– Det har vært en voldsom debatt blant Fulham-fansen om hvem som skulle erstatte Jokanovic. Man har fryktet Sam Allardyce, David Moyes eller Alan Pardew. Ranieri ser i utgangspunktet ut som en sterk ansettelse. Jeg tror den faller i god jord hos supporterne når man først bestemmer seg for å sparke Jokanovic, sier Hangeland, som spilte i Fulham i seks og et halvt år.

Ifølge The Telegraph takket tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger nei til å starte samtaler med Fulham.

Hangeland – Pinlig!

Ranieri har også ledet klubber som Chelsea, Juventus, Inter og Valencia.

– Målet for Fulham skal aldri være bare å overleve i Premeir League. Vi må være vanskelige å møte og forvente suksess. Det er eksepsjonelt med talent i Fulham-stallen, som står i kontrast til tabellposisjonen. Jeg vet at dette laget er kapabel til å oppnå bedre resultater, sier Ranieri til klubbens nettsider.

Fulham står med kun fem poeng før Southampton venter 24. november.

– Det er overraskende at de har gjort det så dårlig. Jeg baserer det primært på at de har hatt et bra lag, men også at de bruke en milliard kroner i sommer. Det er pinlig å bruke så mye penger på sommeren og stå med fem poeng nå. Jeg tenker tilbake på min tid. Hadde vi brukt en milliard, så skulle vi aldri rykket ned, sier TV 2s ekspert Hangeland, og fortsetter:

– De har fremstått som naive og de er fullstendig lekk bak. De er ganske soft i tilnærmingen til kampene. Det er mange av fansen som synes det er trist, men jeg skjønner det godt.

Johansen får ny sjef

Jokanovic er den første Premier League-manageren til å få sparken denne sesongen. Serberen har trent Stefan Johansens lag siden desember 2015.

Jokanovic rykket opp med Fulham via playoff forrige sesong, men har fått det vanskelig denne sesongen. London-klubben ligger sist når tolv serierunder er spilt. Søndag tapte de 0-2 borte for Liverpool.

Johansen har vært involvert i ni kamper denne sesongen, men de fleste som innbytter. Nordmannen var en av Jokanovic' mest betrodde i Championship.

Ranieri ledet Leicester til Premier League-tittelen i 2016, men ble sparket den påfølgende sesongen. Før 2017/18-sesongen tok italieneren over franske Nantes, men han ble sparket like før sesongslutt.