FLOPPET: Andreas Cornelius har lagt perioden i Cardiff bak seg, og slår tilbake mot klubbeierens kommentarer.
FLOPPET: Andreas Cornelius har lagt perioden i Cardiff bak seg, og slår tilbake mot klubbeierens kommentarer. Foto: Jonathan Nackstrand

– Jeg endte opp med å bli bortkastede penger, men det er kanskje hans egen feil

Andreas Cornelius ser tilbake på seks begredelige Premier League-måneder i Cardiff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske kraftspissen ble hentet til nyopprykkede Cardiff for overgangsrekord, men waliserne fikk aldri den avkastningen de hadde håpet på fra den 84 millioner kroner dyre Andreas Cornelius.

– For en idiot

Etter kun seks måneder i klubben, åtte kamper og null scoringer ble han solgt tilbake i FC København.

Den frittalende og meget synlige klubbeieren Vincent Tan omtalte daværende trener Malky Mackay som en idiot for å hente den 20-årige dansken til klubben.

– Hva fikk vi? Vi betalte 10,5 millioner pund for Cornelius som ikke spilte 45 minutter en gang, og så sa manageren at det var et prosjekt. Jeg er i Premier League, jeg må overleve. For en idiot han er, sa Tan ifølge BBC om Mackay.

Ikke overraskende ble Mackay sparket etter svake resultater etter noen måneder i Premier League - inn kom Ole Gunnar Solskjær. Da forsvant også Cornelius ut dørene på Cardiff Stadium.

– Ja, jeg endte opp med å bli bortkastede penger, men det var kanskje hans (Vincent Tan) egen feil, sier Cornelius i et intervju med BBC.

– Han burde bare ventet. Jeg har det bra nå. Jeg har kommet meg videre og ført karrieren min til enda større klubber enn Cardiff.

Cardiff-eier Vincent Tan.
Cardiff-eier Vincent Tan. Foto: Geoff Caddick

Har lagt det bak seg

Cornelius er i fokus før han returnerer til Cardiff City Stadium, stedet der han ble en 20 år gammel fiasko, med Danmark og Nations League-oppgjøret mot Wales. Spissen er nå blitt 25 år og mener selv han har vokst mye som spiller siden den korte perioden i Wales. Etter returen til FC København ble han solgt til Serie A-klubben Atalanta i fjor. For øyeblikket lånes Cornelius ut til Bordeaux der han har scoret ett Ligue 1-mål på åtte kamper.

– Det var en stor greie. Jeg hadde akkurat fylt 20 år og kom rett fra den danske ligaen til Premier League. Det er et veldig stort steg. Så det kan ta tid, og det er helt normalt. Dersom du selger en ung spiller etter et halvt år, er det ikke god "business", sier Cornelius om tiden i Cardiff.

Han mener også at skader gjorde sitt til at oppholdet i Premier League ikke gikk som planlagt.

– Jeg er sterk nå. Det er fem år siden. Jeg har kommet meg videre. Jeg har spilt i store ligaer, spilt i Champions League, i VM, i Serie A i fjor og nå spiller jeg i den franske ligaen.

Cornelius og Danmark drar til Wales med gode muligheter for å avansement fra gruppen. Wales topper gruppen to poeng foran Danmark, men har én kamp mer spilt.

Wales-Danmark sendes på TV 2 Sumo fredag kl. 20.45.