Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nikola Djurdjic var en av de giftigste spissene i norsk fotball under sin tid i FK Haugesund. Nå er han Hammarby-spiller, men det stoppet ham ikke fra å dukke opp på AIKs (!) gullfest. Det har skapt sterke reaksjoner i Sverige.

​Forholdet mellom de to Stockholmsklubbene er preget av en enorm rivalisering, og det er ofte mye supporterbråk under derbyene.

Og midt i AIKs gullfeiring på Soap Bar i Stockholm dukket altså Djurdjic og lagkameraten Vladimir Rodic opp. Det fikk både spillernes agent og klubb til å reagere.

– Det ser jo ikke så jævlig bra ut, det gjør det ikke. Men jeg vil ikke si for mye før jeg har fått pratet med dem, uttalte spillernes agent Michael Kallbäck til Aftonbladet.

– Får så mye hat
​Djurdjic har senere gått ut på Instagram og forklart sin versjon av den mildt sagt spesielle hendelsen. Måltyven understreker at han og lagkameraten var der før AIK-spillerne og i utgangspunktet ikke følte seg tvunget til å unnslippe, men innså at de burde ha forlatt lokalet med en gang.

Supporterne har latt seg irritere av opptrinnet og i en uttalelse til nettsiden Fotboll Sthlm sier Djurdjic:

– Jeg har fått så mye hat at jeg ikke en gang vil forklare mer. Det er alt jeg har å si.

Spissen har vært i slag for Bajen denne sesongen. 13 mål på 27 kamper ble det i årets Allsvenskan.
Spissen har vært i slag for Bajen denne sesongen. 13 mål på 27 kamper ble det i årets Allsvenskan. Foto: JOHAN AXELSSON/Bildbyrån

Den 32-årige spissen scoret 46 mål på 97 kamper for FKH i perioden 2009 til 2012.​

Sportssjefen reagerer
​Hammarbys sportssjef, Jesper Jansson, forteller til Expressen at han nå har pratet med de to spillerne.

– De har fått en «jäkla» reaksjon fra klubben og supporterne. Det var naivt og dumt av spillerne. Jeg sa til Nikola Djurdjic, som har spilt for Partizan Beograd, at han knapt hadde gått ut på gaten om Røde Stjerne hadde vunnet gull.

– Spillerne er klar over det de har gjort og at det var veldig klønete. Men det finnes knapt noen som blør mer for drakten enn Nikola Djurdjic. De har begge kjempet, kriget og slitt under hele sesongen og gjort det veldig bra, sier Hammarby-sjefen.

Hammarby endte på fjerdeplass i årets Allsvenskan. Det var ni poeng opp til Rikard Norling og Tarik Elyounoussi i AIK. Hammarby har for øvrig også nordmennene Sander Svendsen og Mats Solheim i stallen.