Martin Ødegaard mener Real Madrids midlertidige trener har erfaringen som skal til for å lykkes.
Martin Ødegaard mener Real Madrids midlertidige trener har erfaringen som skal til for å lykkes. Foto: Junge, Heiko

Ødegaard sammenligner Real Madrids nye trener med zidane:

– Jeg har et godt forhold til ham

Martin Ødegaard lovpriser Santiago Solari, men tror ikke forholdet til treneren gjør det lettere å komme inn på Real Madrid-laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

Tirsdag kveld ble det klart at Santiago Solari blir Real Madrids nye hovedtrener permanent.

Argentineren har ledet storklubben som midlertidig sjef siden Julen Lopetegui fikk sparken for to uker siden, men får nå jobben på fast basis.

BBC melder at argentineren signerer en kontrakt som binder han til klubben fram til juni 2021, hvilket kan være godt nytt for Martin Ødegaard. Det var nett nettopp under Solaris ledelse i Real Madrid Castilla at nordmannen utviklet seg til en mer sentral spiller i det laget.

– Han har vært med lenge. Han har mye erfaring og vet hvordan ting fungerer. På samme måte som Zidane vet han hvordan det er å være Madrid-spiller. Det tror jeg hjelper når du skal være trener der, sier Ødegaard til TV 2.

– Har et godt forhold
Stortalentet er fremdeles Real Madrid-eiendom, men spiller denne sesongen for nederlandske Vitesse, etter 1,5 år i samme land og Heerenveen. 19-åringen er full av lovord om Madrids nye sjef.

TIDLIGERE STORSPILLER: Santiago Solari spilte selv for Real Madrid, og vant både ligaen (to ganger) og Champions League med klubben.
TIDLIGERE STORSPILLER: Santiago Solari spilte selv for Real Madrid, og vant både ligaen (to ganger) og Champions League med klubben. Foto: Pierre-philippe Marcou/AFP

– Jeg har godt forhold til ham. Han er en veldig fin fyr, og han er flink på feltet. Han har flinke folk rundt seg. Det er veldig spennende det som skjer der, sier Ødegaard.

Solari har imponert siden han overtok sjefsansvaret på Santiago Bernabeu, og hans start med fire strake triumfer og 15-2 er faktisk den beste en Real Madrid-trener noensinne har fått.

– Det har virkelig gått bra. Det var tungt en periode med litt for dårlige resultater, men det har sett veldig bra ut etter at han har kommet inn, sier Ødegaard om sin tidligere og kanskje kommende sjef.

– Hva kan dette ha å si for din utvikling som Real Madrid-spiller?

– Jeg tror ikke det har mye si. Jeg har godt forhold til ham, men jeg tror ikke det er forholdet til treneren som bestemmer om man spiller. Selvfølgelig hjelper det å ha godt forhold til ham.

Scoret 60 prosent av sine Real Madrid-mål med Solari som sjef
Statistikk fra det vanligvis pålitelige nettstedet Transfermarkt viser at Ødegaard spilte 13 kamper med Solari som sjef fra sommeren 2016 og frem til låneovergangen til Heerenveen fant sted i januar i fjor.

I løpet av de 13 kampene scoret han tre av sine totalt fem mål for klubben, og fikk tillit i en mer sentral rolle i Real Madrid-reservenes offensive spill.

Nå er Ødegaard del av den norske troppen som møter Slovenia (fredag) og Kypros (mandag) til avgjørende kamper i Nations League. Dit kommer han proppfull av selvtillit etter å ha scoret sine to første mål i Vitesse-drakt i løpet av de to siste ukene.

Les også: Martin Ødegaard-kanon for Vitesse
Les også: Ødegaards frisparkperle sikret seier for Vitesse

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)