Brudd i øyehulen for Ajer

Kristoffer Ajer må sannsynligvis operere. Celtic-profilen har meldt forfall til landslagssamlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen i Sportsnyhetene øverst!

– Det ser ut som han pådratt seg et brudd i øyehulen, som ikke er så bra, sier Celtic-manager Brendan Rodgers i et intervju publisert på klubbens Twitter-konto.

– Han har store smerter. Han må antageligvis operere, opplyser Rodgers.

NFF bekrefter senere at Ajer har pådratt seg et brudd i øyehulen, og at han mister kampene mot Slovenia og Kypros.

Even Hovland er hentet inn som erstatter.

20-åringen ble byttet ut med 20 minutter igjen av kampen mot Livingston etter et sammenstøt i en hodeduell.

Bilder av hendelsen viser at Ajer fikk seg en kraftig smell i øyepartiet.

– Ajer hadde spilt disse kampene. Det er jeg ganske sikker på. Men vi har fortsatt stoppere som holder mål. Vi skulle gjerne hatt med Ajer, men jeg tror ikke det er der vi kommer til å mislykkes i Nations League, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Vi har fortsatt Nordtveit og Rosted, som var gode mot Bulgaria. De vil jeg tro er førstevalg igjen. Jeg tror Lars Lagerbäck sover godt. Han har et system som er enkelt å forstå, følger han opp.

Hovland ble også hentet inn sist.

– Han leverte solid mot Slovenia, påpeker Mathisen.

I 2015 ble Martin Stranzl operert for brudd i øyehulen etter et sammenstøt med sin daværende lagkamerat, Håvard Nordtveit. Stranzl ble da anslått å være ute i seks til åte uker. Ifølge Transfermarkt var han tilbake i spill først etter tre og en halv måned på sidelinjen.

Tarik skadet

Like etter fikk landslaget seg enda en dårlig nyhet.

Tarik Elyounossi noterte målgivende pasning i den svenske serielederen AIKs jakt på ligagull. AIK ledet 1-0 i det 65. minuttet da det ble stopp for nordmannen. Elyounossi løp etter en ball, men kastet seg plutselig i bakken mens han holdt seg til låret.

Det kan tyde på en strekkskade for angriperen, og det betyr at han også er høyst usikker til bortekampene mot Slovenia og Kypros 16. og 19. november.

Norge spiller borte mot Slovenia 16. november. 19. november reiser landslaget til Kypros, der Nations League-gruppen skal avgjøres.