Fulham-spillerne fortvilet – 13 sekunder senere scoret Salah

Liverpool låner tabelltoppen etter scoringer av Mohamed Salah og Xherdan Shaqiri. Dommeravgjørelsen bak førstnevntes scoring var omdiskutert, og splitter TV 2s eksperter i vurderingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den omdiskuterte scoringen i vinduet øverst!

Liverpool-Fulham 2-0

I første omgang hadde Mohamed Salah brent to store muligheter, før Fulham-stjerneskuddet Ryan Sessegnon fikk eventyrlig mulighet til å ryste Liverpool i deres egen lekestue.

Fem minutter før pause oppstod situasjonen som har fått debatten til å rase.

Tom Cairney la inn til Aleksandar Mitrovic. Den serbiske spissen headet ballen i mål, men ble avblåst for offside. Alisson tok frisparket før Fulham-spillerne hadde rukket å omstille seg, og spilte fri Trent Alexander-Arnold langs høyresiden.

Den unge backen spilte Salah gjennom, forbi et sovende Fulham-forsvar som like før hadde vært på vei for å feire scoringen. Alene med keeper rullet egypteren ballen i mål – 13 sekunder etter Mitrovic hadde gjort det samme.

– Du kan ikke si noe på den

Reprisene viste at linjedommerens avgjørelse om å vinke Mitrovic av for offside var av det uhyre knepene slaget. Liverpool-back Andy Robertsons fot hang igjen, mens serberen stod nest bakerst i bildet – kanskje på gal side.

LINJEN: Her er offsidelinjen på Fulhams scoring. Målscorer Aleksandar Mitrovic er nest bakerst.
LINJEN: Her er offsidelinjen på Fulhams scoring. Målscorer Aleksandar Mitrovic er nest bakerst. Foto: TV 2 Sport Premium

– Det er så knepent. Tenk i sanntid. Det er vanskelig når vi har stillbildet, men linjedommeren må ta en avgjørelse der og da, påpekte Owen Hargreaves i TV 2s Premier League-studio.

– Du kan egentlig ikke si noe på den. Det er forståelig at han tar opp flagget, for det kan godt være – og kanskje sannsynligvis – offside, fulgte Erik Thorstvedt opp.

Etter kampen dro TV 2s eksperter situasjonen opp igjen. Simen Stamsø Møller argumenterte med at linjedommeren ikke stod nøyaktig på linjen, og at han hadde mange spillere som forstyrret synsfeltet.

– Det er umulig for oss å være helt skråsikre. Linjemannen har ikke mulighet til å være helt sikker på at han er i offside. Han har så mange folk imellom. Jeg kan ikke helt forstå at han mener helt sikkert at det er offside. Jeg tror nok Fulham er ganske uheldig der, sa Stamsø Møller.

Fulham-manager Slaviša Jokanović var imidlertid klar i sin tale.

– Jeg så videoen nå. Mine spillere er onside. Det er et mål. Det viser manglende respekt overfor laget mitt, meg selv og Fulham-supporterne, sier han ifølge Liverpool Echo.

– Skaden er gjort. Jeg har ikke lyst til å si i at Liverpool ikke fortjente seieren. Vi forsvarte oss ikke bra mot kontringen, men det skulle ikke ha skjedd. Det var en absurd situasjon.

– Kan ikke designe en kontring bedre

Som om ikke en marginal avgjørelse var nok å få i fleisen for Fulham, kunne det se ut til at ballen var i bevegelse da Alisson tok frisparket.

Dommeren lot imidlertid spillet gå, og de rødes målvakt høstet lovord i Premier League-studio.

– Det er derfor du skal ha en brasiliansk keeper. Han vekter pasningen perfekt. Du kan ikke designe en kontring bedre, roste Hargreaves.

– Salah får det til å se så enkelt ut. Han er en nydelig spiller, fulgte den tidligere midtbaneprofilen opp, før han understreket at Alexander-Arnolds pasning var av det vakre slaget.

Liverpool økte umiddelbart

Fulham, som hang godt med i første omgang, fikk en blytung start på andre. Som så ofte tidligere denne sesongen, var det forsvarsspillet som felte dem.

Etter en dødballsituasjon svingte Andy Robertson ballen inn på bakre. Ingen Fulham-forsvarere oppfattet at Shaqiri hadde sneket seg bak dem, og sveitseren kunne – helt alene – plassere ballen i mål på volley.

Dermed fortsetter oppturen for den tidligere Stoke-spilleren. Han står nå med fem målpoeng på sine seks siste kamper for Liverpool i alle turneringer, ifølge Opta.

Med en ny trepoenger står Liverpool med 30 poeng etter tolv serierunder, og er fortsatt ubeseiret. Før Chelsea og Manchester City har spilt sine hjemmekamper mot henholdsvis Everton og Manchester United, leder Liverpool Premier League.

PS: Stefan Johansen startet på benken. Landslagskapteinen ble byttet inn i det 84. minutt.

Lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Shaqiri (Milner), Fabinho (Keïta), Wijnaldum (Henderson) - Salah, Firmino, Mané.

Fulham (4-2-3-1): Rico - Christie, Odoi, Mawson, Le Marchand - Anguissa (Johansen), Chambers - Schürrle (Vietto), Cairney (Seri), Sessesgnon, Mitrovic.