Rørende hyllest av den avdøde Leicester-eieren

– En krevende øvelse for fansen og alle som er til stede, sier TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid om bildene fra King Power Stadium.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se deler av seremonien i videovinduet!

Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha (60) omkom i en tragisk helikopterulykke utenfor King Power Stadium en time etter kampen mot West Ham for to uker siden.

I første hjemmekamp etter den fryktelige ulykken mot Burnley lørdag ettermiddag ble avdøde Srivaddhanaprabha hedret av supportere, ansatte og tidligere kolleger.

Kampen endte for øvrig målløst.

MARSJ: Leicester-supporterne gikk en minnemarsj før kamp.
MARSJ: Leicester-supporterne gikk en minnemarsj før kamp. Foto: Joe Giddens

– Vi ser at det er en krevende øvelse for fansen og alle som er til stede på King Power Stadium når de nå skal ta sitt farvel med den avdøde klubbeieren etter den tragiske helikopterulykken, sa TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid på bildene før kamp.

Leicesters planer om å reise av statue av Srivaddhanaprabha utenfor stadion ble annonsert, skriver Sky Sports.

Leicester-spillerne varmet opp med egne trøyer til minne om sin tidligere sjef. På tribunen holdt supporterne opp hvite skjerf for anledningen.

De tidligere Leicester-managerne Nigel Pearson og Claudio Ranieri, som begge jobbet under Srivaddhanaprabha, sto side om side på tribunen.​

I minuttene før spillerne kom ble det spilt av video fra Srivaddhanaprabhas tid som Leicester-eier på storskjermen. Familien sto sammen på indre bane. Det er sønnen Aiyawatt Srivaddhanaprabha som nå overtar eierskapet i klubben.

HEDRET: Den avdøde Leicester-eieren Vichai Srivaddhanaprabha ble hedret før kampen mot Burnley.
HEDRET: Den avdøde Leicester-eieren Vichai Srivaddhanaprabha ble hedret før kampen mot Burnley. Foto: Darren Staples

Tidligere på dagen gikk supporterne, som fikk selskap av profilene James Maddison, Harry Maguire og Ben Chilwell, en marsj for å hedre Srivaddhanaprabha, skriver Daily Mail. Parkeringsplassen utenfor stadion er fylt med blomster og Leicester-effekter de to siste ukene.

Etter det målløse oppgjøret tok spillere runden for å takke supporterne.

Da Demarai Gray scoret kampens eneste mål mot Cardiff forrige helg, tok han av seg drakten for å vise frem en trøye til hyllest for Srivaddhanaprabha.