Bournemouth bekrefter på sine nettsider at Joshua King ikke spiller lørdagens kamp mot Newcastle som følge av ankelskaden.

Dermed ryker Nations League-kampene mot Slovenia og Kypros, skriver Norges Fotballforbund i en Twitter-melding.

– Vi er jo klar over det. Vi har hatt en god dialog med ham. Han har hatt såpass vondt når han har prøvd å teste, at vi har forstått at det kunne bli vanskelig. Vi tar det som en hyggelig overraskelse hvis han har fantastisk bedring den kommende uken. Vi får ta det dag for dag, sier Lars Lagerbäcks assistent, Per Joar Hansen, til TV 2.

«Perry» bekrefter overfor TV 2 at Alexander Sørloth blir Kings erstatter i landslagstroppen. Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen og Ola Kamara er de andre spissene i den norske troppen.

– Vi har god kontakt med våre medisinere. Dialogen går mellom dem. Det viktigste er at vi gjør det som er best for ham, sier Perry om King.

– Hva betyr det å være uten King i de kommende kampene?

– Det er sånn fotballivet er. Noen ganger er alle tilgjengelig, noen ganger er det skader eller utestengelser. Det er en del av gamet. Vi har en bra og bred tropp, mener han.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Norge er svekket uten King.

– Han er Norges viktigste angrepsspiller. Vi er veldig svekket hvis han er ute, for han har vært veldig god, sa Mathisen tidligere denne uken.

Bournemouth-manager Eddie Howe opplyste på fredagens pressekonferanse at den norske spissen har trent denne uken.

King opplyste til TV 2 tidligere denne uken at han måtte spille kampen mot Newcastle lørdag for å være aktuell til de kommende landskampene.