Marius, Amine, Gard Bolin og Tobias Rørvik - dette visste du ikke at de norske spillerne heter

VÅRE BESTE MENN: Norges lag fotografert i forkant av landskampen mellom Norge og Panama på Ullevaal Stadion i juni.

Øverst fra venstre: Sten Grytebust, Bjørn Maars Johnsen, Tore Reginiussen, Sander Berge, Markus Henriksen, Kristoffer Ajer, Joshua King.
Nederst fra venstre: Martin Linnes, Stefan Johansen, Birger Meling og Iver Fossum.
VÅRE BESTE MENN: Norges lag fotografert i forkant av landskampen mellom Norge og Panama på Ullevaal Stadion i juni. Øverst fra venstre: Sten Grytebust, Bjørn Maars Johnsen, Tore Reginiussen, Sander Berge, Markus Henriksen, Kristoffer Ajer, Joshua King. Nederst fra venstre: Martin Linnes, Stefan Johansen, Birger Meling og Iver Fossum. Foto: Hagen, Fredrik, NTB/Scanpix
Du kan trøste deg med en ting: Spillernes lagkamerater vet det heller ikke.

Se Kypros-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (kampstart 20.45)

Har du hørt om Gard Bolin eller Tobias Rørvik?

Det hadde ikke vi heller, og det er kanskje ikke så rart, all den tid det er mellomnavnene til to av det norske fotballandslagets spillere som har valgt ikke å benytte seg av mellomnavn i sin vanlige benevning av egne navn.

I den norske landslagstroppen skjuler det seg imidlertid flere mellomnavnsperler, og noen er mer velkjente enn andre. Det at landslagskaptein Stefan Johansen heter Marius til mellomnavn kjenner kanskje noen til, mens Joshua Christian Kojo King - som måtte melde forfall til troppen - og Mohamed Amine Elyounoussi kanskje er av den mer ukjente sorten.

TV 2 har den siste uken undersøkt hvorvidt spillerne selv kjenner til to av lagkameratenes ubrukte mellomnavn, og flere fikk seg en overraskelse. Sander Gard Bolin Berge og Iver Tobias Rørvik Fossum er nemlig to navn som ikke akkurat mange vet om, ei heller innad i troppen.

Ola Williams Kamara har ingen anelse: – Det blir mye for folk
Ola Kamara, som selv forteller at det ikke er noen spesiell grunn til at han ikke bruker sitt mellomnavn Williams, aner i hvert ikke hvem TV 2 refererer til når han blir konfrontert med navnene Gard Bolin og Tobias Rørvik.

– Det har jeg ikke peiling på, ler angriperen.

Konfrontert med at det er mellomnavnene til Berge og Fossum, og at deres fulle navn er henholdsvis Sander Gard Bolin Berge og Iver Tobias Rørvik Fossum, smiler LA Galaxy-spilleren.

– Det er voldsomt flott. Den hadde jeg ikke tatt.

– Synes du de burde bruke dem? Det er jo ganske fine navn?

– Det tror jeg blir mye for folk. Det er litt mange navn, avslutter en smilende Williams Kamara.

Almenning Jarstein synes Fossum bør bruke hele navnet
Heller ikke Rune Almenning Jarstein drar kjensel på Rørvik-varianten av Fossum, men er en av dem som har fått med seg at Sander Berge har flere navn.

– Gard Bolin, er det Sander? Det er det, ja. Og det neste navnet var? Tobias Rørvik? Det er … Tobias Rørvik? Jeg må være ærlig. Jeg har vel ikke hørt det før. Men hvis jeg skal gjette da… Tobias Rørvik.. Det er vel, Sigurd? spør landslagskeeperen.

Sigurd, altså Rosted, har imidlertid ikke noe mellomnavn, så det ble 50 prosent uttelling på Hertha Berlin-burvokteren i denne omgang.

– Det var et veldig flott navn. Jeg synes vi skal begynne å bruke hele navnet hans, sier keeperen når han blir informert om at det er Fossum som heter dette, før han deretter forklarer hvorfor han selv er en av dem som faktisk bruker begge sine to etternavn.

– Jeg heter Rune Almenning Jarstein, og da synes jeg det er greit å bruke begge navnene. Det er forskjellig hva folk vil at skal bli brukt, men jeg synes i hvert fall det er greit for min del at begge blir brukt, sier han.

Solberg Meling: – Mammas side av familien vil bli fornøyd om jeg bruker begge
Keeperkollega Ørjan Håskjold Nyland vet ikke hvem noen av de to er, kun basert på mellomnavnene, men ser på det som dagens læring når han får informert om dem. Han vil imidlertid ikke oppfordre noen av dem til å benytte flere navn i fremtiden.

– Det får være deres valg, men jeg lærte i hvert fall noe nytt, sier Aston Villa-keeperen.

En av dem som heller ikke visste hvem verken Gard eller Tobias var, og som heller ikke benytter begge sine etternavn, er Birger Solberg Meling.

– Det er vel egentlig bare tilfeldigheter som gjør det. Jeg bør nok selv også bli flinkere til å bruke begge. Det tror jeg mamma og den siden av familien hadde blitt veldig fornøyd. Jeg tar litt selvkritikk der, men det er vel mer det at det bare står Meling på drakten. Det er derfor det er blitt litt sånn. Jeg bør nok bli litt flinkere å løfte det fram og opp i lyset. Du kan gjerne bruke fullt navn nå, sier RBK-backen.

Henriksen glad for at han ikke har flere navn
Når Markus Henriksen skal gjette, klarer han Berge-varianten, men har «ingen aning» når han blir konfrontert med Fossums navn. Selv er han mest glad for at han, i motsetning til sin far, ikke har mer enn to navn.

– Jeg har heldigvis ingen mellomnavn. Min far har et mellomnavn, og det er det ikke så mange som vet om Han heter Trond Børge. Men heldigvis så fikk jeg bare ett navn, sier Hull-spilleren, med trykk på heldigvis.

Ole Selnæs, som kjemper med både Henriksen og Bolin Berge om en plass sentralt på midten, har også kontroll når Gard Bolin-navnet blir nevnt.

– Sander Gard vet jeg i hvert fall hvem er. Og det andre navnet var?

– Det er en som heter Tobias Rørvik til mellomnavn ..?

– Det tror jeg ikke jeg vet hvem er.

– Iver Tobias Rørvik Fossum».

– Det har jeg aldri hørt før, ler Selnæs.

Selv har han en grei forklaring på hvorfor han ikke benytter seg av Ole Kristian, slik han tidlig i karrieren ofte ble kalt for.

– Alle mine søsken har mellomnavn som ingen noensinne bruker, så det er vel litt sånn. Jeg er ikke så glad i å bruke begge navnene, og det tror jeg det er mange her som er enige om. Det høres mye bedre ut bare med ett, sier Saint-Etienne-strategen.

Moi: – Wow! Hvorfor skal ikke de de bruke dem?
En annen som drar på smilebåndet når han får navnene presentert er Mohamed Amine Elyounoussi. Han er imidlertid sjanseløs på å gjette hvem som skjuler seg bak dem.

– Wow! Nei, det skulle jeg ønske at jeg visste. Det visste jeg ikke. Hvorfor skal ikke de bruke dem, da? Jeg synes det var fint, jeg, sier Southampton-spilleren.

Han har ingen problemer med at ikke mellomnavnet hans bringes til bordet hver gang han omtales, og virket overrasket over at TV 2 kjenner til det. Samtidig forteller Moi han også at han gjerne skulle sett at fornavnet hans ble brukt oftere i de sammenhengende også etternavnet dras frem.

– Jeg bruker ikke mellomnavnet mitt selv, jeg. Du har virkelig gjort hjemmeleksene dine. Jeg kunne gjerne tenkt meg at man brukte fornavnet mitt oftere i de sammenhengene man bruker hele navnet mitt. Men hvis du bare skal bruke kallenavnet mitt, så går det fint, sier Mohamed Elyounoussi.

Berge: – Wow. Heter noen det?
For Sander Berges egen del hadde det ikke gjort noe om han hadde blitt omtalt med flere enn to av sine navn.

– Bolin er jo svensk, og Gard et mellomnavn som mor og far fant på. Det har bare sneket seg litt unna. Jeg har gått mest under Sander Berge, men jeg tror mor skulle ønske at Bolin var litt mer fremme, sier han.

Mannen med troppens nest mest ukjente navn er imidlertid også sjanseløs når han blir konfrontert med hvem som skjuler seg bak Tobias Rørvik-varianten.

Norges tropp mot Slovenia og Kypros

 • Rune Almenning Jarstein
 • Sten Michael Grytebust
 • Ørjan Håskjold Nyland
 • Haitam Aleesami
 • Even Hovland
 • Omar Elabdellaoui
 • Birger Solberg Meling
 • Håvard Nordtveit
 • Tore Reginiussen
 • Sigurd Rosted
 • Jonas Svensson
 • Sander Gard Bolin Berge
 • Mohamed Amine Elyounoussi
 • Iver Tobias Rørvik Fossum
 • Markus Henriksen
 • Stefan Marius Johansen
 • Martin Linnes
 • Ole Kristian Selnæs
 • Martin Ødegaard
 • Tarik Elyounoussi
 • Bjørn Maars Johnsen
 • Ola Williams Kamara
 • Alexander Sørloth

Forfall fra opprinnelig tropp:

 • Kristoffer Vassbakk Ajer
 • Joshua Christian Kojo King

– Jeg lever med at så mange ikke vet mitt navn. Men Tobias Rørvik? Ehhh... Wow. Heter noen det? Nei, jeg har ikke sjans. Jeg er helt sjanseløs.

– Det er Iver Fossum.

– Det burde jeg visst, smiler Berge.

Tobias Rørvik - troppens mest ukjente navnekombinasjon
Og hva så sier så Iver Tobias Rørvik Fossum, mannen som ingen i den norske landslagstroppen vet at har sine to midterste navn?

– Jeg har fått med meg at du har spurt folk om det, jeg har det, smiler Hannover-spilleren.

Det er imidlertid ikke noe bevisst valg å dysse ned sine midterste navn. Tvert imot, er han svært stolt det.

– Rørvik er jo familienavnet til moren min. Men fra jeg var ung så ble det brukt bare Iver Fossum, og det er det som er mest naturlig. Men jeg er like stolt av Rørvik-navnet som jeg er av det andre.

– Flere av lagkameratene dine skulle ønske du brukte hele, fordi de synes det er så fint navn?

– Det er jo hyggelig selvfølgelig. Kanskje jeg må gjøre det, avslutter Iver Tobias Rørvik Fossum.

Mannen med den norske landslagstroppen minst kjente fulle navn.

Se Kypros-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (kampstart 20.45)

Lik TV 2 Sporten på Facebook