SKADET: Joshua King pådro seg en leddbåndskade i ankelen under forrige landslagssamling. Han spilte to kamper med skaden, og har vært ute siden.
SKADET: Joshua King pådro seg en leddbåndskade i ankelen under forrige landslagssamling. Han spilte to kamper med skaden, og har vært ute siden. Foto: Åserud, Lise

– Han har trent denne uken

Hvorvidt Joshua King er med i Norges landslagstropp, avhenger av om han spiller mot Newcastle. Bournemouths manager holder kortene tett til brystet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Lars Lagerbäck tok ut landslagstroppen til Nations League-oppgjørene mot Kypros og Slovenia, varslet King at han måtte spille mot Newcastle for å dra på samlingen.

På pressekonferansen før lørdagens Premier League-kamp, hadde Eddie Howe følgende opplysning å komme med:

– Joshua har trent denne uken. Vi tar en sen avgjørelse med ham. I øyeblikket er vi usikre på om han kan spille eller ikke, så vi er nødt til å se det an, sa Bournemouths manager, ifølge skadeguruen Ben Dinnery.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen krysser fingrene for at King blir spilleklar til Norges kamper.

– For det første er det positivt at det høres ut som han har trent hele uken. En vil jo tro at hvis han har trent hele uken, når det er én uke til landskampen spilles, at hvert fall den kampen må gå greit, spekulerer Mathisen.

– Så sier kanskje Bournemouth at han må bli i England, men det er litt opp til Josh òg. Landskampen bør ikke være et problem. Men det kan bli et problem om han blir holdt igjen av klubben, eller at han føler han ikke kan reise hvis han ikke har spilt, følger han opp.

Mathisen er krystallklar på at det er viktig for Lagerbäck å få Bournemouth-angriperen spilleklar.

– Han er Norges viktigste angrepsspiller. Vi er veldig svekket hvis han er ute, for han har vært veldig god, understreker han.

Lagerbäcks kanskje viktigste offensive våpen pådro seg en leddbåndskade i ankelen under forrige samling.

Likevel spilte han landskampen mot Bulgaria og sørkyst-derbyet mot Southampton like etter landslagspausen.

26-åringen har stått over Bournemouths tre siste kamper.