Giroud sendte Chelsea videre i Europaligaen

Et Chelsea-lag på krabbegir vant borte mot BATE og sikret avansement til sluttspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BATE - Chelsea 0-1

Kampens eneste og avgjørende scoring kom like etter hvilen da Emerson Palmeri fant Olivier Giroud inne i feltet.

12 av 12 mulige

Den høyreiste franskmannen stanget inn 1-0 med sin første scoring for Chelsea siden kampen mot Liverpool i mai og ga med det de tilreisende akkurat det de ønsket i bortekampen mot BATE.

Seieren gjør nemlig at Chelsea ikke trenger å bekymre seg med to kamper igjen av gruppespillet etter 12 poeng av 12 mulige. Avansementet er i boks, og trolig blir Maurizio Sarris mannskap gruppevinnere.

Vidi er gruppetoer på seks poeng, mens både PAOK og BATE står med tre poeng.

Misfornøyd Sarri

Chelsea sparte ikke på kruttet i bortemøtet i Hviterussland selv om Sarri gjorde sju endringer på laget fra seieren over Crystal Palace i helgen. Jorginho og Eden Hazard var blant de største stjernene som startet kampen, men det gjorde ikke underverker. For første gang denne sesongen klarte ikke Chelsea å gå til pause med en avslutning på mål.

– Vi spilte ikke veldig bra. Jeg likte ikke den første omgangen. Vi beveget oss for tregt. Det var vanskelig å være farlige. Bedre i den andre omgangen, sier Sarri, som fremdeles er ubeseiret i alle turneringer denne sesongen.

BATE skapte i motsetning til det tilsvarende oppgjøret på Stamford Bridge flere problemer for Chelseas reservepregede forsvarsrekke. Tre ganger i løpet av kampen traff BATE stolpene bak Kepa Arrizabalaga - og flere enorme sjanser ble misbrukt av vertene. Chelsea slapp blant annet med skrekken da BATE i det tredje overtidsminuttet skjøt i stolpen.

Dermed var Girouds eneste scoring for et Chelsea-lag som hadde ballen i store deler av kampen, akkurat nok. Jobben var utført, avansementet til 16-delsfinalene to runder før slutt var i boks.

– Det første var å kvalifisere seg. Vi trenger ett poeng til for å vinne gruppen - det er det neste målet. Så kan vi tenke på neste runde i februar, sier Sarri.

Søndag venter Everton i TV 2 Sport Premium- og Sumo-sendt kamp for Chelsea.