Sparket i gresset og fikk straffespark: – Han kunne blitt en gud innen Fair Play

Raheem Sterling fikk en straffe han aldri skulle hatt da han på klønete vis sparket i gresset alene med keeper.

Manchester City - Sjakhtar Donetsk 6-0

Manchester City hadde få problemer med å slå Sjakhtar Donetsk 6-0 hjemme, Raheem Sterling scoret et vakkert mål, men det var noe helt annen engelskmannen vil bli husket for etter kampen.

Se straffesituasjonen og høydepunktene øverst i saken!

For etter 23 minutter var Sterling alene med keeper. På klønete vis sparket engelskmannen i gresset og falt. Likevel ble det dømt straffespark.

– Det er ikke straffespark. Det er nesten skandaløst at det gis. Man må jo nesten bare le, utbrøt Kasper Wikestad under kampen.

Repriser senere i kampen viste at dommer Viktor Kassai hadde dårlig sikt til situasjonen.

– Dommeren ser jo det på en helt annen måte, han ser ikke at det er to meter imellom dem. Kanskje mållinjedommeren skulle gjort det bedre i den situasjonen, sa Wikestad.

Hovedpersonen selv beklaget overfor dommeren etter kampen.

– Jeg gikk for å chippe ballen og vet ikke helt hva som skjedde. Jeg følte ingen kontakt. Jeg sleivet. Beklager til dommeren, sier Sterling til BT Sport etter kampen ifølge BBC.

Manchester City-manager Pep Guardiola var også enig at de ikke var straffespark.

– Vi skjønte at det ikke var straffespark. Raheem kunne sagt ifra til dommeren. Det er ikke slik vi vil score målene våre. Dere vet om VAR og hva det er. Dommerne må ha hjelp, sier Guardiola ifølge BBC.

– Burde sagt ifra

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen raste over situasjonen i pausen.

– Alt er feil, heldigvis kommer VAR inn i Champions League fra neste sesong. Her er det altså fem dommere, en rett bak mål som ikke får med seg dette. Her må de bruke forståelsen, man ser keeperen og forsvaret ler av Sterling. Han ser kjempe uskyldig ut. Dette er katastrofe, utbrøt Mathisen.

Ekspertene i studio var enig at Sterling burde sagt ifra til dommeren at det ikke var straffe.

– Han har fått så mye kritikk tidligere, her kunne han blitt en helt. Han kunne blitt en gud innen Fair Play om han sa ifra, sa Jesper Mathisen.

– Enkleste målet i sin karriere

Det tok tolv minutter før Manchester City strålte med offensive kvaliteter. Riyad Mahrez med dobbel skuddfinte før han finner David Silva på blank kasse, 1-0 til Pep Guardiolas menn etter en treg start på eget gress.

– Det må være det enkleste målet han har scoret i sin karriere, sa TV 2 kommentator Kasper Wikestad.

Etter 23 minutter var Raheem Sterling alene med keeper og sparket i gresset. City får likevel straffespark. Gabriel Jesus finter ut keeper til 2-0.

Sjakhtar Donetsk var ikke ufarlige på Eithad, og kom til noen sjanser, men hjemmelaget stod for de største og kunne ledet mer til pause.

Like etter hvilen ble det mer City-dominans. Raheem Sterling nok en i gang i fokus. Vingen passerte to mann før han lekkert bøyet ballen i lengste fra 16 meter.

Hjemmelaget fikk en ny straffe 20 minutter før slutt. Denne gang var det ingen tvil om at avgjørelsen var riktig. Jesus satte den høyt og ble tomålsscorer.

Sjakhtar Donetsk hadde noen sjanser på slutten, men Manchester City var ustoppelige på eget gress. Riyad Mahrez scoret hjemmelagets femte mellom bena på Sjakhtar-keeper Andriy Pyatov seks minutter før slutt. Gabriel Jesus ordnet hat-trick på overtid med en lekker lobb. Det endte 6-0 på Etihad Stadium.

Manchester City topper nå gruppe F med ni poeng etter fire kamper.

Lik TV 2 Sporten på Facebook