Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Enten er du inne, eller så er du ute.

Det sa Fifa-president Gianni Infantino til et lite pressekorps ved fotballorganisasjonens hovedkvarter i Zürich onsdag ifølge Reuters.

Uttalelsene kommer etter at det i forrige uke ble lekket dokumenter som viser at 16 av Europas beste klubber er bedt om å signere en intensjonavtale om å slutte seg til en privatdrevet europeisk superliga som skal startes i 2021. Skulle det bli en realitet, truer Infantino med å straffe lagenes spillere knallhardt.

– Det inkluderer alt, sier Infantino og viser til at spillerne ville vært utestengt fra spill i VM, EM og de respektive nasjonale ligaene.

– Tanken er at dersom du bryter ut, så bryter du ut. Du har ikke én fot inne og den andre ute. Det ville vært den naturlige tilnærmingen vi ville fulgt, men advokatene kan naturligvis diskutere dette i lang tid, følger Fifas juridiske sjef Alasdair Bell.

Ifølge Der Spiegel, som har omtalt dokumentene som er gjort tilgjengelige for samarbeidende medier, er elleve klubber invitert til å delta med løfte om at de ikke kan rykke ned fra superligaen uansett resultater. Det gjelder Real Madrid, Barcelona (begge Spania), Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool (alle England), Paris Saint-Germain (Frankrike), Juventus, Milan (begge Italia) og Bayern München (Tyskland).

Ytterligere fem klubber er invitert til å delta, men de vil kunne rykke ned til en serie på lavere nivå som fortsatt er under diskusjon. Det gjelder Atlético Madrid (Spania), Borussia Dortmund (Tyskland), Marseille (Frankrike), Inter og Roma (begge Italia).

Målet med å bryte ut fra Champions League er at klubbene har et ønske om å maksimere inntektene spill på den ypperste europeiske scenen gir. The European Leagues group representerer de 25 nasjonale ligaene, blant dem Premier League og La Liga, er i sterk opposisjon til planene om at de beste klubbene skal bryte ut.

Samtidig rapporterte Der Spiegel at Bayern München allerede har utforsket mulighetene for å forlate Champions League og Bundesliga. En tidligere Manchester City-direktør sier at en europeisk superliga ville vært en naturlig utvikling av toppfotballen.

– Det er uungåelig dersom man følger utviklingen til den tradisjonelle industrien. Det vil alltid være et marked for å se de få spille mot de aller beste. Så dersom du ser for deg det, er det uunngåelig, sier Garry Cook ifølge Reuters.