Kane-dobbel reddet Tottenham

Tottenham snudde kampen mot PSV på dramatisk vis.

Tottenham-PSV 2-1

Se all dramatikken i videovinduet øverst!

Tottenham måtte vinne hjemme mot PSV, men havnet under etter bare to minutter.

Til tross for en rekke enorme sjanser, klarte Tottenham og Harry Kane først å utligne i det 78. minutt.

Det virket å ebbe ut i et skuffende uavgjort-resultat, men ett minutt før full tid var snuoperasjonen komplett.

En løs Kane-heading gikk via to PSV-forsvarere og overlistet en ellers svært patent Jeroen Zoet.

Dermed kan Tottenham fortsatt avansere fra gruppen. Det var imidlertid et skudd for baugen at Inter klarte 1-1 hjemme mot Barcelona. Tre poeng skiller Inter og Tottenham før møtet på Wembley neste runde.

– Vi kunne vært mer effektive, men vi tar en seier i Champions League uansett. Den satt langt inne. Vi har kvernet ut resultater hele sesongen, og vi fortsetter å vinne. Dette var en våre beste prestasjoner denne sesongen, sier Kane til BT Sport etter kampen ifølge BBC.

For PSV er det imidlertid verre. De to sene baklengsmålene gjør at nederlenderne er ute av turneringen. Det til tross for en heroisk innsats. TV 2s ekspertpanel var svært imponert over Zoet i PSV-buret.

– Tottenham var på vei ut på grunn av ham. Han var helt fantastisk, sier Simen Stamsø-Møller.

Ufattelig sjansesløseri

Mauricio Pochettino tok ut et svært offensivt mannskap. Men etter bare to minutter lå hjemmelaget under. Gjestenes kaptein Luuk de Jong stanget PSV i ledelsen etter et hjørnespark.

– Ligger under rett fra avspark. Utiligivelig, sa Brede Hangeland i FotballXtra Europa.

Etter 22 minutter var det nesten et mirakel at det ikke sto 1-1. Lucas Moura driblet seg gjennom gjestenes forsvar og fikk sjanser alene med keeper, men brente dem alle sammen.

– Fra åpent spill har Tottenham vært gode og skapt en del sjanser, men det straffer seg å slippe inn etter ett minutt, sa kveldens gjest i studio, Liverpool-legenden John Barnes.

Minutter senere var det Christian Eriksen og Dele Allis tur til å bomme på hver sin enorme mulighet. Begge to satt ballen rett på en svært patent Jeroen Zoet i PSV-buret. Der burde utligningen vært et faktum for hjemmelaget.

– Zoet har vært en panter. Han står jo sitt livs kamp. Bankers på ukens lag. Den er klink – før pause, sa programleder Jon Børrestad som fulgte kampen i FX-studioet.

– Det har vært så mye rør denne sesongen

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener personlige feil har kostet Tottenham dyrt denne sesongen.

– Det bor så mye bra i det laget der. Men det er så mange spillere som kan gjøre en feil. Det har vært så mye rør denne sesongen. Hugo Lloris, Kieran Trippier, Michel Vorm, Serge Aurier, Davinson Sánchez. De har alle gjort avgjørende feil denne sesongen, sa Stamsø-Møller i FX-studioet.

– Det er kritisk for Tottenham. De må vinne denne kampen. Så enkelt er det.​​

Tottenham fortsatte å både skape og bomme på sjanser i den andre omgangen.

Alli var svært aktiv for hjemmelaget, men var ikke mer treffsikker enn sine lagkamerater. Etter hvert som Spurs måtte pøse på fremover i jakt på scoringer, åpnet det seg også opp kontringsmuligheter for gjestene fra Nederland. Etter 57 minutter var de svært nær nok en scoring fra corner, men keepervikar Paulo Gazzaniga holdt Champions League-håpet i live med en flott redning.

Etter en time kom Tottenhams store formspiller, Érik Lamela, inn for Lucas Moura.

Etter 67 minutter var det Heung-min Sons tur til å komme til en god mulighet etter flott angrepsspill, men sørkoreanerens skudd ble blokkert og gikk like til side for PSV-målet.

Det massive Tottenham-trykket vedvarte, men PSV fortsatte seg heroisk.

Kane utlignet

En uvanlig anonym Harry Kane fikk en stor sjanse etter 77 minutter, men igjen sto Zoet i veien.

– Det virker som om han har åtte armer og fjorten bein. Keeperen er utrolig, sa en sjokkert Børrestad.

Men minuttet etter satt den for storscoreren.

Fernando Llorente hadde kommet inn for Son, og spanjolen viste seg frem umiddelbart. Den tidligere Swansea-spissen la ballen på et sølvfat til Kane som endelig fikk overlistet Zoet, til tross for et slags strømpetreff.

– Det var en keepertabbe! sa Brede Hangeland, men fikk ikke gehør hos Børrestad.

Tottenham gikk for seier, men i stedet fikk PSV en kjempesjanse. Donyell Malen banket til, men Tottenhams argentinsk sisteskanse vartet opp med nok en klasseredning.

Kane flakset inn vinnermålet

​Llorente kunne blitt den store helten etter 84 minutt, men satte en upresset heading rett på keeper.

– Der skal han score. Han får stå helt upresset på seks meter, sa Hangeland.

Ett minutt før full tid var imidlertid snuoperasjonen komplett. Og nok en gang var det Harry Kane som sto for scoringen. Og det på svært heldig vis.

En løs heading gikk via to PSV-forsvarere før den snek seg inn i nettet.

Dermed lever fortsat håpet om avansement for Tottenham.

Lik TV 2 Sporten på Facebook