Storhamar holdt Skellefteå til uavgjort i Mesterligaen

Storhamar var i ferd med å rakne i midtperioden, men kom kraftig tilbake og sikret sterke 4-4 mot Skellefteå i første åttedelsfinale i Mesterligaen.

SLO TILBAKE: Storhamar. Foto: Hagen, Fredrik

CHL-kampen endte 4-4 i foran 4850 tilskuere i Hamar OL-amfi etter at gjestene fra SHL hadde ledet 4-1 mindre enn tre minutter før slutt i midtperioden. Storhamar utnyttet to av tre overtallsspill ved hjelp av skarpe pasninger fra Patrick Thoresen.

Etter en jevnspilt og målløs første periode gikk det bare 40 sekunder av midtperioden før gjestene tok ledelsen, og da ved norske Mathis Olimb. Joakim Lindström spilte pucken fra rundvantet, Jimmie Ericsson kriget foran mål, og bakfra kom Olimb og feide pucken inn.

Storhamar svarte da Steffen Thoresen vant pucken fra Emil Djuse i midtsonen, gikk alene mot mål og scoret, men tre bortemål på 2.15 minutter så ut til å punktere kampen.

Først var hjemmelaget uheldig da Edwin Hedbergs skudd traff en skøyte og seilte i en bue over spaken til keeper Oskar Östlund. I minuttene som fulgte scoret Djuse og Patrik Norén hver sin gang, og hjemmelaget så ut til å gå opp i limingen.

Storhamar ga seg ikke, og to raske mål mot slutten av perioden ga full spenning igjen. Først fikk Victor Svensson en perfekt pasning fra Patrick Thoresen i overtallsspill og feide pucken i nesten åpent mål. Så fikk Christian Larrivée kølla på pucken foran mål etter et flott kontringsangrep, og da lagene gikk til siste pause sto det 3-4.

Jens Jakobs utlignet etter 6.19 i tredje periode, igjen etter en smart pasning fra Patrick Thoresen i power play. Storhamar red av alle gjestenes tre overtallsspill, men slapp inn to mål da lagene spilte fire mot fire med en mann hver i utvisningsboksen.

Snaut halvveis i den siste perioden måtte Mathis Olimb hjelpes ut med skade etter at han ble taklet av Lars Erik Hesbråten og traff vantet med kneet først. Det er uklart hvor alvorlig smellen er.

Siden det skal spilles returkamp om to uker ble det ingen forlengning, og lagene er like langt før kampen i Sverige avgjør hvem som går videre til kvartfinale.