REKLAME TIL BESVÆR: Mauricio Pochettino og Tottenham kan komme til å angre den bråkjekke reklamen for deres nye stadion.
REKLAME TIL BESVÆR: Mauricio Pochettino og Tottenham kan komme til å angre den bråkjekke reklamen for deres nye stadion. Foto: DAVID KLEIN/Twitter

Denne reklameplakaten får Tottenham-fansen til å grøsse

Tottenham risikerer å være ute av Champions League før det det nye stadionet er klar til bruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se FotballXtra Europa på TV 2 Sumo tirsdag fra klokken 20.55!

Tirsdag tar Tottenham imot PSV til en skjebnekamp i Champions League.

Med kun ett poeng på tre kamper, er de liljehvite i reell poengnød og kun seier er godt nok skal Tottenham-fansen holde på håpet om avansement.

Som Tottenhams andre gruppespillkamper i turneringen, skal kampen spilles på Wembley, hvor matten fremdeles bærer preg av NFL-kampen som ble spilt der for halvannen uke siden.

Før sesongen gikk Tottenham tøft ut og reklamerte på Londons undergrunn med at Tottenhams nye stadion var det eneste stedet å se Champions League-fotball i London.

Den reklamen spilte selvfølgelig på det faktum at både Chelsea og Arsenal måtte ta til takke med Europa League denne sesongen.

Nå står imidlertid Tottenham selv i fare for å ryke ut av turneringen – før en eneste kamp er spilt på den nye arenaen.

PÅ UNDERGRUNNEN: Dette var reklamen som blant annet ble vist på Londons undergrunn. Foto: Twitter.
PÅ UNDERGRUNNEN: Dette var reklamen som blant annet ble vist på Londons undergrunn. Foto: Twitter.

Den er nemlig tidligst klar 13. januar til Premier League-kampen mot Manchester United. Det ble annonsert forrige måned i den siste av en rekke utsettelser.

Tottenham-fansen har måttet tåle mye mobbing for reklameplakaten i sosiale medier. Gjennomgangsmelodien har vært kommentarer som denne:

«At Spurs reklamerer for at deres nye stadion er "det eneste stedet å se Champions League i London" for så å ryke ut før de faktisk åpner stadionet, er det mest "Spursy" jeg noen gang har hørt.»

– Det er smertefullt

På mandagens pressekonferanse ble også Tottenham-manager Mauricio Pochettino spurt om han var flau over situasjonen – og reklamen.

Argentineren svarte først på noe helt annet, før han ble stilt spørsmålet enda en gang.

– Nå forstår jeg spørsmålet, svaret mitt var ubrukelig. Vi er alle svært skuffet over at vi ikke kunne levere muligheten det er å spille Champons League på vårt nye stadion, men det var ikke i våre hender, det var mange ting som kompliserte det. Det er umulig å klandre klubben, sier Pochettino.

Han har imidlertid ikke helt gitt opp å avansere fra gruppen, i konkurranse med Inter, Barcelona og PSV.

– Vi beklager og føler smerte overfor våre fans, men for oss selv også. Hver dag koster penger for klubben. Det er smertefullt for vår styreformann. Hvis vi klarer å vinne i morgen, og har muligheten til avansement, så kan vi kanskje spille Champions League i mars på det nye stadionet.