Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se FotballXtra Europa på TV 2 Sumo tirsdag fra klokken 20.55!

Tirsdag tar Tottenham imot PSV til en skjebnekamp i Champions League.

Med kun ett poeng på tre kamper, er de liljehvite i reell poengnød og kun seier er godt nok skal Tottenham-fansen holde på håpet om avansement.

Som Tottenhams andre gruppespillkamper i turneringen, skal kampen spilles på Wembley, hvor matten fremdeles bærer preg av NFL-kampen som ble spilt der for halvannen uke siden.

Før sesongen gikk Tottenham tøft ut og reklamerte på Londons undergrunn med at Tottenhams nye stadion var det eneste stedet å se Champions League-fotball i London.

Den reklamen spilte selvfølgelig på det faktum at både Chelsea og Arsenal måtte ta til takke med Europa League denne sesongen.

Nå står imidlertid Tottenham selv i fare for å ryke ut av turneringen – før en eneste kamp er spilt på den nye arenaen.

PÅ UNDERGRUNNEN: Dette var reklamen som blant annet ble vist på Londons undergrunn. Foto: Twitter.
PÅ UNDERGRUNNEN: Dette var reklamen som blant annet ble vist på Londons undergrunn. Foto: Twitter.

Den er nemlig tidligst klar 13. januar til Premier League-kampen mot Manchester United. Det ble annonsert forrige måned i den siste av en rekke utsettelser.

Tottenham-fansen har måttet tåle mye mobbing for reklameplakaten i sosiale medier. Gjennomgangsmelodien har vært kommentarer som denne:

«At Spurs reklamerer for at deres nye stadion er "det eneste stedet å se Champions League i London" for så å ryke ut før de faktisk åpner stadionet, er det mest "Spursy" jeg noen gang har hørt.»

– Det er smertefullt

På mandagens pressekonferanse ble også Tottenham-manager Mauricio Pochettino spurt om han var flau over situasjonen – og reklamen.

Argentineren svarte først på noe helt annet, før han ble stilt spørsmålet enda en gang.

– Nå forstår jeg spørsmålet, svaret mitt var ubrukelig. Vi er alle svært skuffet over at vi ikke kunne levere muligheten det er å spille Champons League på vårt nye stadion, men det var ikke i våre hender, det var mange ting som kompliserte det. Det er umulig å klandre klubben, sier Pochettino.

Han har imidlertid ikke helt gitt opp å avansere fra gruppen, i konkurranse med Inter, Barcelona og PSV.

– Vi beklager og føler smerte overfor våre fans, men for oss selv også. Hver dag koster penger for klubben. Det er smertefullt for vår styreformann. Hvis vi klarer å vinne i morgen, og har muligheten til avansement, så kan vi kanskje spille Champions League i mars på det nye stadionet.