Bergen  20181104.
Branns Fredrik Haugen blir gratulert etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20181104. Branns Fredrik Haugen blir gratulert etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Brann utsatte Rosenborgs gullfest: – Men det er litt antiklimaks

Brann slo Godset og sørget for at Rosenborg må vente med å slippe gulljubelen løs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann – Strømsgodset 3-1:

Rosenborg slo Odd 3-1 håpet at Brann ville avgi poeng mot Strømsgodset i Eliteserien søndag kveld. For da kunne trønderne omsider slippe gulljubelen løs.

Men Brann ville det annerledes. Et drømmetreff av Fredrik Haugen, en scoring etter dødball av Christian Eggen Rismark og en fulltreffer av Gilli Rólantsson sørget for en overbevisende 3-1-seier til Brann.

Med seieren overtok Brann andreplassen på tabellen igjen.

– Det er alltid deilig å vinne fotballkamper, og i andre omgang tok vi fullstendig styring. Men det ble litt antiklimaks siden Rosenborg så og si har klart det. Vi kan ikke gjøre annet enn å vinne hver kamp, sa Branns Fredrik Haugen til Eurosport etter kampslutt.

Christian Eggen Rismark likte å utsette Rosenborgs gullfest.

– Det var deilig å få et mål og revansjere en dårlig første omgang. Bestefar Nils Arne må holde igjen litt vet du, han begynner å dra på årene, gliste han til Eurosport.

Rosenborg altså ha med seg minst ett poeng mot Start i nest siste serierunde før gullfesten kan starte på Lerkendal.

– Andreomgangen var bra, men første omgang mot Godset var forferdelig dårlig. Vi har vært litt i det siste. Vi har vært gode i andreomgang, men ikke i første. Det var en ekstremt viktig kamp for oss siden Rosenborg, Molde og Haugesund vant. Det er viktig for oss å komme ut i Europa og sikre tredjeplassen, sa Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Branns syltynne gullhåp består i at trønderne tape sine to siste kamper, mens Brann vinner sine. Rosenborg møter Start (b) og Bodø/Glimt (h), mens bergenserne må vinne mot Kristiansund (b) og Odd (h).

Fikk drømmetreff
Brann fikk en pangstart på kampen mot Godset.

Fredrik Haugen, som måtte stå over mot RBK forrige serierunde, klinket ballen knallhardt i mål fra rundt 17 meters hold allerede bare etter to minutters spill.

Strømsgodset hadde imidlertid flere muligheter til å utligne etter Branns ledermål. Scoringen fikk de ikke, og Brann kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

– Det var en forferdelig start av oss, så kom vi litt mer med, oppsummerte Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosport i pausen.

– Vi leder, det er beholdningen. Vi gjorde alt for mange feil og spilte på små marginer. Prestasjonen var dårlig, men vi leder, oppsummerte Brann-trener Lars Arne Nilsen til samme kanal etter de første 45 minuttene.

Ketchup-effekten etter pause
Brann løftet seg etter pause og rullet opp en rekke angrep.

Ti minutter ut i omgangen fikk Brann corner. På bakerste stolpe dukket Christian Eggen Rismark opp, vant hodeduellen, og headet inn 2-0-ledelse for rødtrøyene. Scoringen var forsvarsspillerens første for Brann i ligaen etter overgangen fra Ranheim.

Servitør før fulltrefferen var Fredrik Haugen, som dermed kunne juble for én scoring og én målgivende pasning i kampen.

I det 58. minutt scoret Brann igjen. Gilli Rólantsson utnyttet slurv i Godset-forsvaret og plasserte sikkert ballen i mål alene med keeper.

På tampen var det Godset-spissen Mos sin tur til å utnytte forsvarsrot. Mos Abdellaoue gjorde ingen feil og klinket ballen i lengste hjørnet i det 88. minutt.

Dermed endte kampen med 3-1-seier til Brann.

Slik startet lagene:

Brann (4-3-3): Olsen Pettersen - Teniste, Eggen Rismark, Wormgoor, Grøgaard - Haugen, Yttergård Jenssen, Orry Larsen - Rolantsson, Bamba, Koomson.

Strømsgodset (4-2-3-1): Sætra - Lindquist, Glesnes, Hamoud, Parr - Stengel, Hauger - Tokstad, Pellegrino, Nguen - Abdellaoue.