Spurs ble skremt av Wolves, men kunne juble til slutt

Tottenham tok virkelig vare på sjansene og slo Wolverhampton 3-2 på Molineux Stadium lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolverhampton – Tottenham 2-3:

Se alle scoringene øverst!

Érik Lamela, Lucas Moura og Harry Kane scoret målene da Tottenham slo Wolves 3-2 lørdag kveld.

– Det var svært tøft, fordi Wolves løp og kjempet helt til slutten. Laget vårt var solid frem til vi ledet 3-0, men så slapp vi inn to mål, og vi måtte jobbe virkelig hardt. Men jeg er glad for seieren og elsker å spille fotball om dagen, sa Spurs-stjernen Lamela etter kampen.

Da Harry Kane satte inn 3-0-scoringen for Spurs i det 62. minutt trodde de fleste kampen var avgjort.

Men Wolves hadde ikke gitt opp og reduserte to ganger fra straffemerket. Spurs-spilleren Foyth laget begge straffesparkene til Wolves.

– Ulvene gikk fra å knurre til å brøle. Det var et fyrverkeri av en fotballkampen som avsluttet lørdagens Premier League-runde, utbrøt TV 2- kommentator Kasper Wikestad.

Wolves skapte flere store sjanser i kampen, men Tottenham var dødelig effektive og klarte altså å hale i land seieren til slutt.

– Tottenham har vært så effektive i kveld. Dette et kjempeslag i trynet for Wolves, mente TV 2-kommentator Wikestad.

– Harry Kane hadde to sjanser, og scoret ett mål, poengterte TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Tottenham skapte ikke mye i andreomgang, og det var Lloris som spilte hovedrollen for Spurs. Det var han som hindret flere Wolves-mål. Det var flere sjanser der Wolves burde scoret. Jeg tror nok Pochettino var ganske sjokkert over avslutningen av kampen. Det ble full fyr i teltet mot slutten, mente TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Han tror ikke Tottenham er en tittelkandidat denne sesongen.

– Manchester City er ekstremt gode. Manchester City er absurd gode. De er bedre enn forrige sesong. De tok 100 poeng forrige sesong, men har klart å bli et hakk bedre. Derfor er det naivt å tro at Tottenham skal klare å bli Premier League-mester nå, slo han fast i Premier League-studio.

Dembélé ut med skade
Tottenham fryktet det verste da Mousa Dembélé ble liggende å vri seg i smerter etter en duell mot Wolves' Hélder Costa etter bare ett minutts spill.

– Den knakk, tror jeg. Han fikk foten under beinet til Costa der. Det var ikke bra for et Tottenham-mannskap som har slitt med skader hele denne sesongen, sa en rystet TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Etter å ha fått behandling på gressteppet forlot Dembélé banen. Inn kom Heung-min Son.

– Dette gikk bedre enn det så ut som umiddelbart. Han gikk ut for egen maskin, og ikke på båre. Det var veldig bra å se, faktisk, sa Wikestad.

– Straffet ulvene
Etter 27 minutters spill fikk Érik Lamela ballen innenfor Wolves' 16-meter. Han lurte ballen mellom beina til Wolves-keeper Patricio og i mål!

– Argentineren er i storform og han straffet ulvene. Han har vært så usynlig i 27 minutter, men når det skal telles opp stod han først i rekken. Det er så bra kombinert, og så bra satt. Det var Lamelas fjerde i Premier League på hans tredje start i ligaen, sa Wikestad.

Bare to minutter senere doblet Lucas Moura for Spurs da han headet innlegget fra Kieran Trippier kontant i mål.

– Tottenham var dødelig effektive! Det har snakket om at det har knirket litt i Spurs-maskineriet, men her var det smurt på med masse, masse olje, sa Wikestad.

Kane økte ledelsen
De to scoringene sørget for at Tottenham kunne gå til pause med 2-0-ledelse.

Etter pause jaktet Wolves naturligvis på reduseringsmålet. Hjemmelaget presset Tottenham, som på sin side forsvarte seg godt.

I det 61. minutt presenterte Harry Kane seg. Lamela fant Harry Kane med en 45 graders pasning, og toppscoreren økte sikkert ledelsen til 3-0.

– Tre målløse kamper, han går aldri fire. Det spørs om det ikke var spikeren i kisten for Wolves. Tottenham har vært så effektive i kveld. Igjen var dette et kjempeslag i trynet på Wolves, sa Wikestad.

I det 67. minutt fikk Wolves straffespark. Rúben Neves satte kontrollert inn Wolves reduseringsmål.

Bare noen minutter senere var Foyth på etterskudd i feltet, og Wolves fikk straffespark på ny. Raúl Jiménez tok straffesparket og reduserte til 2-3 i det 78. minutt.

– Ulvene gikk fra å knurre til å brøle, utbrøt Wikestad.

Wolves jaget febrilsk utligningsmålet resten av omgangen. Det kom aldri, og Spurs kunne juble for 3-2-seier.

Slik startet lagene:

Wolves: Patricio, Bennett, Coady, Boly, Doherty, Neves, Moutinho, Jonny, Cavaleiro, Jimenez, Costa.

Benken: Ruddy, Gibbs-White, Vinagre, Hause, Dendoncker, Bonatini, Traore.

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Foyth, Davies, Sissoko, Dembele, Winks, Moura, Kane, Lamela.

Benken: Gazzaniga, Sanchez, Aurier, Skipp, Son, Eriksen, Llorente.

Dommer: Mike Dean, Merseyside