LOVER FINNERLØNN: Nils Erik Ulset hadde funnet drømmeskiene. Nå må han begynne på nytt.
LOVER FINNERLØNN: Nils Erik Ulset hadde funnet drømmeskiene. Nå må han begynne på nytt. Foto: Thomas Lovelock

OL-gullvinner hadde nettopp fått nye superski. Da slo tyven(e) til

Nå oppfordrer Nils Erik Ulset tyven til å levere tilbake det dyre skiparet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nils Erik Ulset (35) er en av Norges største medaljegrossister i mesterskapssammenheng på 2000-tallet. Siden han deltok i Paralympics for første gang i 2002, der han tok to gull, har Ulset briljert i skiskyting og langrenn.

I mai fikk han Egebergs Ærespris, som regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse og gis til utøvere som har markert seg i to eller flere idretter.

35-åringen har en arvelig muskelsvekkelse i begge bein, og konkurrerer i klassen LW3.

Stjal ny toppmodell
​Etter bronsemedaljen i Pyeongchang var motivasjonen stor til å gyve løs på en ny sesong. På nye superski fra Madshus. Det var i hvert fall planen før han nylig dro på treningssamling til Meråker. Mens Ulset var bortreist, fikk han besøk av uvedkommende i kjelleren. Døren sto åpen da han kom hjem.

– Jeg hadde vært på samling i Meråker. Da jeg kom hjem hadde vi hatt innbrudd i huset. Vi kikket overalt, men det eneste som manglet var et skipar. Det var til gjengjeld et av de aller beste parene. Det er kjipt, sier han til TV 2.

– Det virker nesten litt for tilfeldig at det kun er ett par som er borte?

– Det var også noen medikamenter som var borte, men det tenkte vi ikke over før vi fikk spørsmål fra politiet om vi hadde sjekket medisinskapet. Det hadde vært noen flere tilfeller i bygden her. Men at de tok med seg det ene skiparet er veldig merkelig, sier han.

Ulset anslår at skiparet er verdt et sted mellom 8000 og 9000 kroner.

– Det var nye ski fra Madshus. Det er en ny toppmodell. Såvidt jeg vet er ikke det designet til salgs i butikkene. Det er noe nytt de har laget i år og som virket å være veldig bra. Det var litt synd at akkurat det paret forsvant, sier han.

Finnerlønn
​35-åringen fikk nemlig en svært god følelse da han testet paret i Torsby i sommer.

– Jeg jakter hele tiden på nye, gode ski. Dette var et par som gikk rett inn i kategorien de beste parene jeg har. Jeg får håpe jeg finner par som kan matche de som ble stjålet. Vi bruker en del tid på skitesting og ikke minst arbeid med skiene i etterkant for å gjøre dem konkurranseklare. Det er synd når slike ting skjer. Det er mye arbeid som ligger bak, sier han.

Nå håper han tyven leverer skiene tilbake.

– Det hadde vært jækla trivelig om tyven kunne levert skiparet tilbake. Hvis det er noen som plutselig kommer over noen Redline 2.0-ski 187, så ta gjerne kontakt. Jeg har gått ut på Facebook-siden min med finnerlønn, så jeg håper det kan komme noe ut av det, avslutter han.