– Alle sa Aubameyang kom til å ta plassen min

Alexandre Lacazette møtte Arsenal-legenden Ian Wright før storoppgjøret mot Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 18.00

Arsenal-legenden Ian Wright jobber som ekspert for Premier Leagues egen TV-kanal. 54-åringen scoret 185 mål på 288 kamper for The Gunners, og før storkampen mot Liverpool lørdag har Wright tatt en prat med Arsenal-spiss Alexandre Lacazette.

Franskmannen står med fire scoringer så langt denne sesongen. Totalt er Lacazette oppe i 18 fulltreffere på 42 kamper for London-klubben.

Må levere​

– Samarbeidet mellom deg og Aubameyang ser veldig bra ut. Det ser ut som dere har et godt forhold?

– Jeg har kjent ham i mange år siden vi var i Frankrike. Jeg vet hva slags pasninger han liker og hvordan han scorer mål. Da han kom til klubben, sa alle at han kom for å ta plassen min, men jeg vet at vi kan spille sammen. Jeg visste at han kunne spille til venstre, og selv om han er på venstresiden kan vi spille sammen.

– Jeg tror dere lett kan score 20 mål hver denne sesongen. Er det noe du tror dere kan få til?​

– Ja, det kan vi kanskje få til. Vi er nødt til å score mange mål for å vinne. Og hvis vi vinner er vi med i toppen. Det er det vi vil.

Frustrert franskmann
– Hvilket lag fulgte du da vokste opp? Var Arsenal et av lagene du likte?

– Ja, Arsenal med Thierry Henry, Patrick Vieira, Robert Pires og Sylvain Wiltord. Arsenal spilte alltid bra, så selv om det er veldig fysisk fotball i England ville jeg spille her, sier Lacazette.

– Hvordan er forskjellen på tempoet på banen i Frankrike og England?

– Jeg var en god spiller og da jeg mottok ballen fikk jeg kanskje en meter mer slik at jeg kunne få kontroll på ballen. Men her bryr ikke forsvarsspillerne seg om hvem du er.

– Da du startet din første kamp scoret du etter to minutter mot Leicester, men jeg var frustrert da du ikke fikk starte så mange kamper, og da du startet ble du tatt av. Ble du frustrert?

– De fleste målsjansene kommer mot slutten, for da er forsvarsspillerne slitne. Derfor ble jeg frustrert. Men det var min første sesong og familien min sa at jeg ikke måtte ta det så tungt og at jeg var i en stor klubb.

– Folk vet ikke hvem jeg er
– Har du funnet deg til rette her, og liker du London?

– Jeg elsker London og kom hit for å oppleve noe annet. Det er en flott by og jeg liker hvordan folk tenker her. Noen ganger får jeg være i fred, selv om jeg ikke har på meg caps eller solbriller. Folk kjenner meg ikke igjen og da kan jeg gå rundt og slappe av. Det er fint når folk ikke vet hvem du er.

– Hva vil være en suksess for Arsenal denne sesongen?

– Å vinne en cup hadde vært det beste for oss og fansen.

– Kan du føle at det er annerledes her nå? Du var her på slutten av Wenger-tiden og nå er det Emery-stilen som gjelder.

– Ja, på banen merker vi det. Vi spiller annerledes.

– Jobber dere hardere?

– Ja. Det er mer taktikk nå. Manageren krever masse av alle spillerne. Jeg liker det og tror det er den beste måten for å bli bedre. Jeg mener han er en av grunnene til at vi har gjort det så bra.

– Hvordan var det under Wenger? Følte du at du kunne bli byttet ut uansett hvor bra du spilte? Hvordan er det nå? Føler du at du kan bli på banen hele kampen?

– Ja, jeg føler det. Forrige sesong visste jeg at jeg bare hadde en time på meg til å score.

Se Ian Wrights intervju med Lacazette i videovinduet øverst